Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan A.S.V. Dizkartes

Door Sharon Bremer 14 augustus 2019

De KEI-week is los! In deze week leren aanstaande studenten Groningen kennen en mogen zij alvast van het studentenleven proeven. Voor sommige studenten hoort daar ook het kiezen van een vereniging bij. Daarom maakten wij een rondje langs de Groningse studentenverenigingen om meer over hen te weten te komen. Deze editie: Oscar Sotthewes van A.S.V. Dizkartes. 

1. Kun je je even voorstellen?

“Ik ben Oscar Sotthewes (25), student Change Management en sinds vorig jaar ben ik de voorzitter van studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.”

2. Kun je iets vertellen over de geschiedenis van jouw vereniging? 

“In 1990 is Dizkartes opgericht door KEI-groepje 45 onder destijds de naam Club 45. Zij wilden graag bij een studentenvereniging,  maar voelden zich niet thuis bij de gevestigde verenigingen. De naam van de vereniging werd al snel veranderd naar Dizkartes aangezien Club 45 associaties opriep met de Tweede Wereldoorlog. De vereniging groeide al binnen enkele jaren naar honderden leden door vooral het open karakter van de vereniging. Met de leukste introductietijd van Groningen heeft Dizkartes inmiddels 800 leden.”

“Van bibliotheek tot bar tot ballenbak”

3. Wat is de leukste/gekste traditie van jullie vereniging?

“Hoewel Dizkartes zich onderscheidt van de meeste andere studentenverenigingen als een grote niet- traditionele vereniging, betekent dat niet dat de vereniging geen tradities kent. Één van de leukste tradities is tijdens onze DIES, de verjaardag van de vereniging. Op dat moment wordt onze meest officiële ruimte, de bibliotheek, omgetoverd tot een bar. Tussen de oude boeken en almanakken door kunnen leden er een feestje  van maken. Zo was afgelopen jaar de ruimte één grote ballenbak.”

4. Welke activiteit moet élke student (lid of geen lid) in Groningen ooit gedaan hebben?

“Het klinkt misschien cliché, maar dan ga ik toch de KEI-week noemen. Dit is dé week dat je overal binnen kunt kijken, de beste feestjes kan meemaken en je geen zorgen hoeft te maken over de  studie die straks weer begint. Je kan doen wat je wilt tot in de late uurtjes, wat Groningen ook uniek maakt.”

5. Welk onderdeel van de KEI-week mogen nieuwe studenten echt niet missen?

“De foute Dizko! Kom vooral tijdens de kroegentocht op woensdag langs op onze Sociëteit in de Peperstraat. Neem je gekste outfit mee en feest met honderden Dizkartes leden en KEI lopers mee op de foutste hitjes.”

Oscar

Lees ook

Anniek

Rondje langs de studentenverenigingen! 5 x vragen aan N.S.G.

De KEI-week is begonnen! In deze week leren aanstaande studenten Groningen kennen en mogen zij alvas...

adv.