Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roëll verzamelde de mooiste plekken van Nederland in één boek en Groningen staat op de cover

Door Sharon Bremer 7 juli 2020

Er gaat niets boven Groningen, toch? Dat blijkt ook nu maar weer, want van álle mooie plekjes in Nederland heeft Groningen een (welverdiend, natuurlijk) plekje op de cover van het boek ‘Verliefd op Nederland’ gekregen. 

Misschien herken je het plekje niet direct, maar het is toch écht Groningen: het is observatieplatform de Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl.

‘Reiswereld op z’n kop’

Roëll is het gezicht achter de reisblog We Are Travellers én schreef in 2018 haar eerste boek: Backpack Bestemmingen. Dit jaar komt haar tweede boek uit: Verliefd op Nederland, een boek bomvol heerlijke plekjes in – je raadt het al – Nederland.

“Door corona stond de reiswereld ineens op z’n kop”, vertelt Roëll. “Toen ontstond het idee voor een boek vol heerlijke plekjes in eigen land. Want waarom zou je altijd het vliegtuig pakken als er dichtbij ook veel moois is?”

Steden en stranden

“Doordat we ineens niet meer konden reizen zoals we gewend waren, open je je ogen voor Nederland en besef je ineens hoeveel tofs we hier eigenlijk hebben”, vervolgt ze.

“In het boek lees je alles over natuur in Nederland waar het barst van het wildlife tot bijzondere accommodaties waar je maar wat graag een nachtje logeert. Verder vind je wereldberoemde highlights, culturele hotspots, toffe steden, mooie boottochten, goede restaurants en heerlijke stranden. Genoeg tips om een dagje, weekend weg of minivakantie mee te vullen!”

Groningen

Wij weten natuurlijk allang dat er niets boven Groningen gaat, maar waarom heeft Roëll precies déze foto als cover gekozen? “De foto van de Kiekkaaste heeft iets mysterieus, je gelooft bijna niet dat dit in Nederland is. Daarnaast nodigt deze foto uit om het boek open te slaan én om zelf vaker op reis te gaan. Wat ik tof vind aan Groningen is dat daar heel veel plekken zijn die wel wat meer aandacht verdienen. In de stad zitten superleuke restaurantjes en buiten de stad vind je mooie natuur en dit soort fotogenieke plekken.”

Zo, da’s duidelijk: Groningen mag niet ontbreken in een boek met de leukste en mooiste plekjes van Nederland. Niet alleen de Kiekkaaste komt aan bod in het boek: “Wat dacht je van Molen Goliath? Of ’t Roegwold?”, vertelt Roëll. “En uiteraard ontbreken ook leuke plekjes in de stad Groningen niet”, licht ze een tipje van de sluier op.

groningen cover
Foto | Verliefd op Nederland

Benieuwd? Het reisinspiratieboek Verliefd op Nederland verschijnt op 1 september bij Kosmos Uitgevers. Pre-orderen kan hierrrr.


Groningse Sandra en Minke gaan tóch op reis naar Sri Lanka: ‘We laten ons niet tegenhouden’

Het is de keiharde realiteit: de grenzen zijn dicht, vliegtuigen staan aan de grond en vakanties zij...

Bucketlist! 10 x Groningse hotspots waar iedereen op de foto gaat

Groningen is prachtig, helemaal voor wie de wereld altijd bekijkt from the bright side of life (inse...
frankrijk groningen

Op vakantie in Groningen: hier is het nét of je in Frankrijk bent

Op vakantie naar het buitenland zit er voorlopig -waarschijnlijk- niet in, want: corona. Maar wist j...

adv.