Ken jij Groningen op je duimpje? Doe dan nu de straatnamenquiz

Ken jij Groningen op je duimpje? Let’s find out! In deze quiz komen de tien populairste Nederlandse straatnamen voorbij. Aan jou de taak om te raden of deze straten voorkomen in onze stad.

10. Sportlaan

Op de laatste plek van deze top tien staat de Sportlaan. Een veelvoorkomende straatnaam, maar vind je die ook in Groningen? Ga naar de volgende pagina voor het antwoord.

Ja!

Groningen heeft inderdaad een Sportlaan. Hij is te vinden in Corpus den Hoorn, vlakbij het Martiniziekenhuis.

Foto | Google Streetview

9. Wilhelminastraat

Vernoemd naar één van de leden van het Koninklijk Huis: de Wilhelminastraat. Wat denk jij? Heeft Groningen een Wilhelminastraat? Swipe of klik voor het antwoord.

Nee

Je zou toch denken dat Groningen een Wilhelminastraat heeft? Misschien ergens in de Oranjebuurt? Niets is minder waar. Er is geen Wilhelminastraat in Groningen te vinden.

8. Nieuwstraat

Op nummer acht in de top tien van meest voorkomende straatnamen in Nederland staat de Nieuwstraat. Onder andere in Goes en Hengevelde kun je door een Nieuwstraat heenrijden. Nu is de vraag: ook in Groningen? Ga naar de volgende pagina voor het antwoord.

Ja

De Nieuwstraat hebben we dan weer wél in Groningen. In de Oosterpoortbuurt, om precies te zijn.

Foto | Google Streetview

7. Parallelweg

Heeft Groningen wel of geen Parallelweg? Swipe of klik voor het antwoord.

Ja

Ook de Parallelweg hebben we in Groningen. Waar de naam vandaan komt weten we niet precies, maar hij loopt parallel aan de Mutua Fidesstraat.

Foto | Google Streetview

6. Julianastraat

Julianalaan, Julianaweg, Julianastraat en Julianaplein… Ze bestaan allemaal. De Julianastraat is de enige die voorkomt in de top tien. Weet jij of er een Julianastraat in Groningen is? Swipe of klik voor het antwoord.

Ja en nee

Als je vindt dat Hoogkerk bij Groningen hoort, dan: ja. Als je vindt dat Hoogkerk niet bij Groningen hoort, dan: nee. De meningen zijn hier namelijk nogal over verdeeld, dus dát laten we even in het midden. Je mag zelf bepalen 😉 De Julianastraat is namelijk te vinden in het oude gedeelte van Hoogkerk, vlakbij de bietenfabriek.

Foto | Google Streetview

5. Molenweg

Nog vijf straten te gaan. De volgende is: de Molenweg. Kun je er eentje in onze stad vinden? Check de volgende pagina voor het antwoord.

Nee

Geen Molenweg in Groningen te bekennen. Wel in Haren, Aduard, Bedum, Adorp en Thesinge, maar niet in de stad.

4. Dorpsstraat

De Dorpsstraat is een populaire straatnaam. In de Nederlandse versie van het bordspel Monopoly komt er zelfs een Dorpsstraat voor. Je weet wel, het eerste vakje na start. Nu is de vraag: heeft Groningen ook een Dorpsstraat? Swipe of klik voor het antwoord.

Nee

Hetzelfde geldt voor de Dorpsstraat. In de stad Groningen is geen Dorpsstraat te vinden. Wél in Den Horn, net buiten Groningen.

3. Molenstraat

Op nummer drie in de top tien populairste straatnamen staat de Molenstraat. Wat denk jij? Wel of geen Molenstraat in Groningen? Het antwoord lees je op de volgende pagina.

Nee

We hebben geen Molenweg in Groningen, maar misschien dan wel een Molenstraat? Nee, ook niet! Wat we wél hebben in de stad is de Kleine Molenstraat. Komt toch wel dicht in de buurt, niet waar? Wel vind je een Molenstraat in Zuidhorn en Winsum.

2. Schoolstraat

In onder andere Landgraaf, Vleuten en Aalsmeer kun je een Schoolstraat vinden. Ook in Groningen? Ga naar de volgende pagina voor het antwoord.

Ja

Gelukkig, een Schoolstraat hebben we dan weer wel in Groningen. Je vindt deze binnen de Diepenring, parallel aan het Schuitendiep.

Foto | Google Streetview

1. Kerkstraat

Daar is ‘ie dan. De populairste straatnaam in Nederland: de Kerkstraat. Weet jij of er ook eentje in onze stad te vinden is? Swipe of klik voor het antwoord.

Ja

Het kan toch bijna niet anders dan dat we een Kerkstraat hebben in Groningen? Toch is deze straat vér buiten de stad te vinden, namelijk achter De Held en voorbij Hoogkerk. Wow!

Foto | Google Streetview

Meer lezen?

Meer in deze categorie

Genieten van Groningen

Ga naar “7 x bij deze boeren en kwekers rondom Groningen haal je vers fruit, groente en meer”

7 x bij deze boeren en kwekers rondom Groningen haal je vers fruit, groente en meer

boeren kwekers groningen
Ga naar “Early Bird-ticketverkoop Noorderzon 2022 start binnenkort”

Early Bird-ticketverkoop Noorderzon 2022 start binnenkort

Noorderzon
Ga naar “Mysterie: hoe komt de Butjesstraat aan zijn naam?”

Mysterie: hoe komt de Butjesstraat aan zijn naam?

butjesstraat

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “AH Nederlandse witte asperges 500 gram € 2,99”

AH Nederlandse witte asperges 500 gram € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker voor vlees- en visafdeling”

Medewerker voor vlees- en visafdeling

 • Amazing Oriental Groningen
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Recruiter”

Recruiter

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Online Sales Medewerker bij Puredistance, één van de meest exclusieve parfumhuizen ter wereld, gevestigd in Groningen (2-3 dagen per week)”

Online Sales Medewerker bij Puredistance, één van de meest exclusieve parfumhuizen ter wereld, gevestigd in Groningen (2-3 dagen per week)

 • Pure Distance B.V.
 • Parttime
Ga naar “Medewerker Food”

Medewerker Food

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime