Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kamperen in eigen land: 11 x campings in Groningen

Door Sharon Bremer 14 juli 2020

Misschien liggen we dit jaar niet met z’n allen te bakken op de stranden van Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Maar, aangepast, kunnen we nu wel weer in eigen land op vakantie. Want, goed nieuws: alle sanitaire voorzieningen op camping en vakantieparken mogen gewoon open deze zomer. Dat betekent dat we er tóch op uit kunnen met onze tentjes. Wat hebben campings in en rondom Groningen ons te bieden? Wij zetten er een paar voor op een rijtje!

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Camping Stadspark Groningen

Natuurlijk houden campings rekening met ‘het nieuwe normaal’ en de regels van de RIVM. Zo ook Camping Stadspark Groningen. Camping Stadspark is een zes hectare (!) grote camping gelegen in het Stadspark van Groningen op ongeveer 3,5 km van het stadscentrum. Op het terrein vind je ook restaurant ‘Eethuys Stadspark’ en de receptie. Het terrein is volledig omgeven door water en heeft één ingang aan de Campinglaan.

Foto | Camping Stadspark

Camping Lauwersoog

Even helemaal weg in de natuur? Ga dan naar Lauwersoog! De gezinscamping ligt in Nationaal Park Lauwersmeer. De staanplaatsen bevinden zich op speels ingerichte velden met speeltoestellen en picknicktafels. Extra leuk: op de camping aan het Lauwersmeer is een ruim zandstrand. In het hoogseizoen is er ook een surf- en zeilschool en een kiosk.

Foto | Camping Lauwersoog

Camping en Jachthaven Aduarderzijl

Middenin de Groningse natuur ligt Camping Aduarderzijl, waar je kampeert met uitzicht over de weilanden. Gasten mogen kano’s en waterfietsen gebruiken. De camping ligt aan een vis-, vaar- en zwemwater met aanlegplaats voor boten en kano’s. Extra leuk: er zijn alpaca’s! Let op: er zijn maar 18 kampeerplekken.

Foto | Camping Aduarderzijl

Minicamping Blauwestadhoeve

Op minicamping Blauwestadhoeve (15 staanplaatsen) in Midwolda is een gedeelte voor tenten en caravans en een deel met verharde ondergrond voor campers. De camping grenst aan het landgoed Ennemaborgh. Behalve de camping is er ook een groepsaccommodatie en zijn er in de boerderij kamers te huur. Handig: op loopafstand van de camping vind je een pannenkoekenhuis, restaurant, bakker en supermarkt. Verder ligt op slechts 900 meter het Oldambtmeer, waar je kunt kanoën, vissen, windsurfen en zwemmen.

Foto | Minicamping Blauwestadhoeve

Camping ’t Plathuis

Camping ’t Plathuis in Bourtange ligt aan de rand van het eeuwenoude vestingstadje Bourtange. De staanplaatsen zijn omzoomd door struiken en hoge bomen. Er is een zwemvijver met een zandstrand en er zijn verschillende accommodaties.

Camping ’t Plathuis

Landgoedcamping Nienoord

Landgoedcamping Nienoord is te vinden bij het 600 hectare grote landgoed Nienoord in Leek. De campinggasten kunnen in de omgeving naar het familiepark, een grote speeltuin, een groot zwembadcomplex en een overdekt tropisch zwemparadijs. Ook zijn er een rijtuigmuseum, een hertenkamp en een schelpengrot. Het pannenkoekenrestaurant bij de camping is opgezet in ridderstijl.

Foto | Landgoedcamping Nienoord

Camping ’t Strandheem

Camping ’t Strandheem in Opende heeft 325 plaatsen en ligt naast een grote recreatieplas (30 hectare water en 30 hectare ligweide!), waar kampeerders gratis naartoe mogen. De camping heeft vooral voorzieningen voor de oudere jeugd, zoals een jeugdhonk. Er is een overdekt zwembad en een visvijver van 750 m².

Foto | Camping ’t Strandheem

Camping De Barkhoorn

Camping De Barkhoorn is te vinden in Sellingen, op de grens van Groningen en Drenthe. Op de beschutte camping ligt een grote recreatieplas met een strand. De meeste standplaatsen bevinden zich rondom deze plas. Er is een uitgestrekt water- en fietsparcours. Kanovaren en vissen in de buurt is mogelijk, evenals het boeken van een kano/fietsarrangement. Gasten hebben vrij toegang tot het openluchtzwembad. Er is een zandstrand met een kampvuurplek.

Foto | Camping ’t Strandheem

Camping de Bouwte

In Midwolda vind je Camping de Bouwte, met zowel staanplaatsen als stacaravans. Er is een mooie recreatievijver met strand en visvijver. De eetgelegenheid heeft een terras en een barbecueplaats. Er is een zwemvijver met een grasstrand, een waterglijbaan en een waterspeeltuin.

Foto | Camping de Bouwte

Camping Wedderbergen

Camping Wedderbergen heeft ruim 600 plaatsen en ligt langs de Westerwoldse Aa, in het recreatiegebied Wedderbergen. Op de camping is een overdekt zwembad te vinden, waarvan het dak deels open kan bij mooi weer. Er is ook een zwemplas met een zandstrand, speeltoestellen en kabelbaan. In de naastgelegen haven van Wedderveer zijn rondvaarten mogelijk en is er kanoverhuur.

Foto | Camping Wedderbergen

Camping Zeestrand Eems-Dollard

Deze camping ligt aan de Eems-Dollard. Er is genoeg te doen: voor de jeugd is er een kabelbaan, voetbalkooi, aeroskate en diverse speeltoestellen. Voor de sportievelingen zijn er genoeg wandelroutes in de omgeving én er is een openbaar zandstrand.

Foto | Camping Zeestrand Eems-Dollard

Bron: ANWB

Meer leuke dingen lezen?

wildplukken

Handig, leuk en o zo lekker: de Wildplukwijzer

In Groningen groeien er heel wat noten en vruchten gewoon in het wild, zoals appels, walnoten, brame...
Dialect gronings

Lachen! 7 x hilarische woorden in Gronings dialect

Je hebt van die prachtige woorden die typisch Gronings zijn, zoals 'aaierbal' en 'goud'. Omdat we be...
stage indebuurt groningen

Op zoek naar de leukste stage van Groningen? indebuurt zoek stagiairs!

Jááá, je leest het goed. Je kunt stage lopen bij de allerleukste nieuwssite van Groningen! Tenminste...

Mysterie: waarom zijn er plantnamen op stoepen in Groningen geschreven?

Heb jij het al gespot? Of heb je er totaal nog geen oog voor gehad? Op sommige stoepen in Groningen ...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.