Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwjaarsfeest voor alle Groningers in ’t Forum

Door Sharon Bremer 5 december 2019

Samen met alle mede-Groningers het jaar goed inluiden? Dat kan! Op donderdag 2 januari 2020 organiseert de gemeente Groningen het Nieuwjaarsfeest. Het feest is hetzelfde als voorgaande jaren, maar is dit jaar op een nieuwe locatie: Forum Groningen.

Alle inwoners van de gemeente Groningen zijn welkom. Burgemeester Koen Schuiling houdt zijn nieuwjaarstoespraak. Daarna treden verschillende artiesten en bands van Groninger bodem op. Bezoekers kunnen ook naar de Comedy Night, de Silent Disco en naar Groninger films. En extra leuk: de toegang is gratis!

Uitnodiging

Burgemeester Koen Schuiling: “Namens het gemeentebestuur nodig ik alle inwoners van de gemeente van harte uit om met ons, en natuurlijk met familie, vrienden, buren en bekenden te proosten op het nieuwe jaar. Dat doen we met een feest zoals voorheen in de Oosterpoort, alleen dan nu op de tweede dag van het jaar en in onze nieuw publiekstrekker, Forum Groningen.”

Programma

Voor de bezoekers van het feest gaan de deuren van het Forum om 19.00 uur open en de burgemeester houdt zijn nieuwjaarstoespraak om 20.00 uur in de Rabostudio. Daarna wordt, zoals elk jaar, het Grönnens Laid gezongen. Dan is het tijd voor feest! Er is veel live muziek verspreid door het gebouw, zoals de Waterlooshow, met René Karst en Drukwerk. Groninger muzikanten als Swinder, Inge van Calkar en The Tightropes treden op. Ook geven dj’s Swoolish Garage en Sebastian Davidson een show en is er een silent disco. Filmliefhebbers kunnen hun geluk op in de bioscoopzalen. En in de Comedy Night zijn er optredens van Teun van den Elzen, Ronald Smink en Wilko Terwijn.


Lees ook

opening forum

Groninger Forum is open en wordt overspoeld met bezoekers

Het was een hele happening afgelopen vrijdag: de opening van het Groninger Forum. Of eigenlijk het F...
mede-Groningers

Groningers zijn megatrots op Stad en mede-Groningers

Inwoners uit Groningen zijn trots op hun eigen stad, zo blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderz...
oud & nieuw groningen

Oud en nieuw in Groningen 2019: de leukste feestjes op een rij

Drie… twee… een…. happy new year! Voor je het weet is het zover en zit je oliebollen te eten en cham...

adv.