Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt in Groningen! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Door Sharon Bremer 10 augustus 2020

Als het tropisch weer wordt, trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel érg letterlijk en verschijnen bijna in geboortekostuum bij de Hoornseplas, het stadsstrand of in het Noorderplantsoen. Maar hoe naakt mag je eigenlijk zijn in de stad?

In je Speedo over de Grote Markt?

Over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor geslachtsdelen zo ver het oog reikt. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar iemand die in zijn Speedo over de Grote Markt loopt terwijl je op het terras zit te chillen is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

Tekst loopt verder onder de giphy

Swimming Pool GIF - Find & Share on GIPHY

Weinig regels

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn eigenlijk maar weinig regels die zich bezighouden met naakt rondrennen. Met je gezonde verstand kom je meestal al een heel eind: in je blootje radslagen maken in het Noorderplantsoen doe je natuurlijk niet. Toch?

Zolang er niemand mee zit

Onze collega’s van indebuurt Breda belden met een woordvoerder van de landelijke politie voor een verlossend antwoord. “Je spreekt als agent iemand wel aan als die naar jouw idee nogal weinig kleren draagt. Het kan aanstootgevend gedrag zijn, maar dan moet er dus ook wel iemand zijn die er een melding van maakt.”

Tekst loopt verder onder de giphy

Naked Chad Michael Murray GIF - Find & Share on GIPHY

In Groningen

Iedere gemeente mag eigen regels opstellen over waar je bijvoorbeeld wél en niet topless mag zonnen, maar het hangt voor een groot deel dus af van wat de mensen in de buurt ervan vinden. Als niemand het erg vindt dat jij de boel eens flink laat wapperen, dan ís het ook niet erg. Niet dat we je op ideeën willen brengen, maar dan weet je in ieder geval dat je rustig een potje kun gaan badmintonnen als al je broeken in de was zitten.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Groningen staat niets over gemeentelijke regels als het gaat om hoeveel kleren je minimaal aan moet.


Cirqulinair groningen

Groningse circusartiesten Roos en Salim werken ook thuis: ‘De trapeze hangt nu midden in de woonkamer’

Wat doe je als je complete agenda leeg is door corona? Dan zorg je zélf dat er weer iets in komt te ...
regenbui

Mysterie: waar komt die heerlijke geur na een regenbui vandaan?

Het is enorm warm in Groningen! Maar Nederland zou Nederland niet zijn als het binnenkort weer lekke...

Goed om te weten: dít is de heetste plek van Groningen

Het is warm en dat blijft het ook nog wel even de komende dagen. Trek je de hitte niet meer en ben j...

Meer over

Gemeente

adv.