Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat, zoveel huisdieren als je wil in huis hebben?

Door Sharon Bremer 23 januari 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Deze week: hoeveel huisdieren mag je eigenlijk in huis hebben?

Droom je van een huis vol dieren? Een vrouw in de gemeente Utrecht wel; ze heeft namelijk meer dan twintig (!) honden in huis. Ze moet er alleen afstand van doen, want het zou te veel overlast voor de omgeving veroorzaken, meldt RTL Nieuws. Wat is eigenlijk het maximum aantal huisdieren dat je mag hebben?

Zestig katten

Genoeg mensen hebben een bonte – of pluizige – verzameling huisdieren rondtrippelen. Vijf chihuahua’s, dertig goudvissen, tien katten; het komt allemaal voor. De Dierenbescherming vond onlangs nog bijna zestig katten in een huis in Katwijk, die per direct werden weggehaald. Zwaar verwaarloosd waren de beestjes, dát wel.

Tekst gaat verder onder de video

Geen maatstaven

Toch zijn er geen maatstaven over hoeveel huisdieren je mag hebben, vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming aan RTL. “Het is echt afhankelijk van de situatie. Hoe goed worden de dieren verzorgd, is er overlast voor de buren?” Als je in afgelegen bosgebied woont zal natuurlijk niemand last hebben van je vijftien krijsende papegaaien. In een rijtjeswoning daarentegen… Zolang niemand boos voor je deur staat en jij je diertjes uitstekend verzorgt, mag het dus.

Groningers met véél huisdieren

Wij zijn benieuwd: zijn er Groningers met veel huisdieren? Cavia’s, katten, gerbils, maakt ons niets uit. Laat het ons weten, komen wij de (beesten)boel op stelten zetten. Geintje hoor, een reportage is genoeg.


Lees ook

woonlasten

Woonlasten dit jaar fors omhoog: dit gaat een gemiddelde Groninger betalen

Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en...
knipperende

Mag dat, fietsen in het donker met knipperende lampjes?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
mysteries

Sherlock Holmes is er niks bij: deze mysteries losten we voor jullie op

Soms loop je door de stad en valt je iets op. Waarom heet deze straat eigenlijk zo? Wat betekent dit...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.