Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Groningen maakt kans op de titel ‘Beste Binnenstad 2020’

Door Sharon Bremer 4 februari 2020

Wij weten natuurlijk dat Groningen een fijne binnenstad heeft, maar we zijn niet de enigen die dat vinden. Onze stad is genomineerd voor de Verkiezing Beste Binnenstad 2020. Groningen neemt het op tegen negen andere steden. 

De titel Beste Binnenstad wordt om de twee jaar uitgereikt door het Platform Binnenstadsmanagement. Aan de hand van de Binnenstadsbarometer en zes wildcards zijn de best scorende binnensteden per categorie (middelgroot en groot) geselecteerd. Groningen doet mee in de categorie ‘groot’.

Concurrentie

In ‘onze’ categorie zijn in totaal tien steden genomineerd. We nemen het op tegen Arnhem, Enschede, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle. Wat denk je, gaat het ons lukken om die steden te verslaan?

En dan?

De genomineerde steden mogen nu een bidbook (een soort motivatiebrief) aanleveren waarin ze aan de hand van drie projecten in Groningen vertellen welke ontwikkeling de binnenstad heeft doorgemaakt in de afgelopen drie jaar. Dit bidbook mag toegelicht worden tijdens twee speeddate-ochtenden. Op 9 maart worden vier finalisten gekozen: twee in de categorie ‘middelgrote binnenstad’ en twee in de categorie ‘grote binnenstad’.

Bekendmaking

Een jury bezoekt vervolgens de vier steden die in de finale staan en beoordeelt ze op de thema’s economie, veerkracht, inclusiviteit, identiteit, governance en levendigheid. Op 18 mei wordt in Breda (de winnaar in de categorie grote binnensteden 2017) de uitreiking van de Verkiezing Beste Binnenstad georganiseerd: Beste Binnenstad Awards. Tijdens deze uitreiking wordt de titel op symbolische wijze overgedragen aan de nieuwe winnaars.


Lees ook

Dit zijn volgens jullie de leukste, slimste en grappigste bedrijfsnamen in Groningen

Yogaatielekker in Haarlem, tweedehandswinkel Kleedvermaak in Leiden en Surelock Homes Slotenmaker in...
camera's

Big brother is watching you: zoveel camera’s hangen er in Groningen

Van de ruim vijfduizend camera's die Schiphol in de gaten houden tot de simpele meekijker bij de deu...
horecazaken

Groningen is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Oude Kijk in 't Jat, even langs het gloednieuwe restaurant in het centru...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.