Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig! Groningen kleurt rood op de bodemdalingskaart

Door Leonie Kort 16 september 2020

Wie in de Groningen woont weet: van tijd tot tijd voel je de grond onder je voeten trillen. De laatste aardbevingen die we hebben gevoeld in de stad Groningen was op 7 september. Groningen heeft te maken met bodemdaling en is dus letterlijk aan het zinken. Maar hoe zit dat in jouw straat? Dat kun je op deze kaart zien:

De bodemdalingskaart gebruikt miljarden individuele meetpunten in Nederland en verwerkt deze. Dit maakt het mogelijk om een goed overzicht te krijgen van het hele land en om een onderscheid te maken in de diepe en de ondiepe oorzaken van de bodemdaling. De gemeten periode die is weergegeven in de kaart is van januari 2015 tot oktober 2019. SkyGeo heeft de kaart gemaakt door complexe radargegevens van satellieten te verwerken. De gegevens zijn schattingen van verplaatsing waarbij verschillende aannames zijn gedaan.

Flinke verzakkingen

Door in te zoomen kun je door middel van de gekleurde bolletjes zien hoeveel de bodem op die locatie is gezakt. Zoomen we in op Groningen, dan zien we dat grote delen van de provincie voorzien is van rode bolletjes, welke betekenen dat de grond hier met 5 mm of meer is verzakt.

Bekijk hier de kaart om te ontdekken hoeveel de bodem bij jou in de buurt is gezakt >>>

Meer lezen?

Parkeerbeleid wordt aangepast! Hier in Groningen kun je nog wel gratis parkeren

Het wordt steeds drukker in Groningen, zowel in het stadscentrum als de buurten rondom. Lang zoeken ...

Stella fabriceert een gratis maskerstation in Groningen: ‘Iedereen zou veilig moeten kunnen reizen, ook als ze geen mondkap kunnen betalen’

De mondkapplicht is sinds juni van kracht op alle treinstations van de NS: zonder mondkap mag je nie...
woonkamer

Gluren op Funda: 9 x ruime woningen onder de 2 ton

Een koopwoning (of appartement) met meer dan twee kamers - onder de twee ton - in en rondom Groninge...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.