Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thuisafgehaald brengt noaberschap naar Grunn

Door Sharon Bremer 9 augustus 2019

Er komt een heuse ‘Kook Voor Je Buur 10-Daagse’ naar Groningen. Dat klinkt toch hartstikke leuk? Nou, dat is het ook! Stichting Thuisafgehaald roept alle Nederlanders op een lekker maaltje voor hun buren te koken. Noaberschap in optima forma, dat vinden we fijn! Zelfs de burgemeester doet mee!

De Kook Voor Je Buur 10-Daagse gaat op 27 september van start en duurt tot 6 oktober. Stichting Thuisafgehaald roept alle buren op om in die periode een keer voor hun buren te koken, zodat ‘iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd en fijn sociaal contact met zijn of haar buren’.

Via deze link kun je aangeven of je zelf een keer wil koken voor mensen in de buurt, of dat je liever ergens een maaltje ophaalt. Je ziet precies welke buren een maaltijd aanbieden. Zo is het niet alleen heel gezellig om een praatje te maken met mensen uit je wijk, maar geniet je ook nog eens van een lekkere maaltijd.

Over Thuisafgehaald

Stichting Thuisafgehaald is opgericht in 2012 door Jan Thij en Marieke Hart. Maar inmiddels is er een heel team achter de schermen aan het werk. Het doel? Buurtgenoten laten samenkomen om te genieten van goed en lekker eten. Via Thuisafgehaald kun je in heel Nederland maaltijden met je buurtgenoten delen. Je geniet van elkaars kookkunsten én leert gelijk je buren kennen!

Bij een aantal gemeenten zullen de wethouders en burgemeesters ook meedoen aan de Kook Voor Je Buur 10-Daagse. En raad eens, Groningen doet ook mee! Lijkt het jou leuk om een keer een maaltijd af te halen bij één van de wethouders of burgemeester? Houdt dan vooral de website in de gaten. Vanaf 1 september zullen alle VIP-maaltijden online worden gezet.

Zoveel maaltjes zijn er al gedeeld

thuisafgehaald
Beeld | Thuisafgehaald

Ga jij koken of ergens een hapje halen?

Laat het ons weten! Dat vinden wij namelijk hartstikke leuk bij indebuurt. Misschien kunnen we zelfs een handje helpen in de keuken!

Lees ook

Er komt (voorlopig) toch geen rijdende restauranttrein in Groningen

Het klonk zo tof: lekker dineren in een trein terwijl je een rondje sightseeing Groningen doet. Dat ...
Glutenvrij

7 x glutenvrij op een rij in Groningen

Ook wanneer je een glutenallergie hebt, kun je in Groningen heerlijk uiteten. Wij hebben zeven resta...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.