Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fiesta! Salsa Shop komt naar Groningen

Door Sharon Bremer 6 september 2019

Op de hoek van de Zwanestraat en de Oude Boteringe wordt binnenkort een nieuw restaurant geopend: Salsa Shop! Een horecazaak van Mexicaanse orde die de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Want wie is er niet gek op een lekkere burrito of een heerlijke taco?

Het verhaal van Salsa Shop begint in 2014, toen vier jeugdvrienden het concept bedachten. Ze waren pas 24 jaar oud en hadden drieënhalve maand om het restaurant in Amsterdam uit de grond te stampen. “Hoe we het moesten aanpakken wisten we niet. We zijn gewoon begonnen en werkten tachtig uur per week”, aldus oprichter Louis Wesseling. “Salsa Shop is geïnspireerd door Amerika, waar Mexicaans eten heel populair is. Hier bestond het toen nog nauwelijks. Wij denken dat de burrito over vijf jaar net zo populair is als de hamburger!”

De opening

Het concept bleek een groot succes en onlangs opende Salsa Shop haar tiende vestiging. En daar komt binnenkort een elfde vestiging bij: in Groningen! In januari gaat het Mexicaanse restaurant open in Stad.

Tekst gaat verder onder de foto

Salsa
Foto | Salsa Shop

Ambitie

De volgende stap voor de ambitieuze oprichters? “Een groei naar 20 Salsa Shop-locaties in Nederland”, aldus oprichter Steven Visser. “Op lange termijn zullen wij ook de grenzen over gaan. Onze droom? De grootste keten van Europa worden. Én de lekkerste.”

adv.