Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat, met twee mensen naast elkaar op het terras in Groningen zitten?

Door Carin Van der Meij 3 juni 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Deze week: mag je met zijn tweeën naast elkaar op een terras zitten?

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Groningen weer open is, gaan veel Groningers het terras op. Er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden tijdens een terrasbezoek. Wij zoeken uit: mag je met zijn tweeën naast elkaar op een terras zitten?

Het antwoord op deze vraag is: ja, je hoeft in dit geval geen anderhalve meter afstand te houden.

Uitzondering voor huishoudens en tweetallen

Op de website van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland lezen we dat er op het terras vanaf drie personen wordt gecontroleerd. Dat betekent dat naast huishoudens ook tweetallen geen rekening hoeven te houden met anderhalve meter afstand tijdens een middagje borrelen op het terras.

Kom je met drie personen die niet bij één huishouden horen? Tja, dan moet je dus wel anderhalve meter afstand houden. Sowieso moeten alle gasten altijd aan een tafel zitten.

Op de bon

Tweetallen en huishoudens hoeven dus geen rekening te houden met de onderlinge afstand. Kun je een boete krijgen wanneer je toch met meer dan drie personen – die geen huishouden vormen – op het terras (te) dicht bij elkaar zit? Dat kan, maar de kans is klein. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar van het café. Hij of zij moet de klanten erop aanspreken. Loopt het uit de hand? Dan kan de uitbater de politie bellen en riskeer je een boete.


[VIDEO] Het is ein-de-lijk 1 juno: de Groningse horeca is weer open en zo ziet dat eruit

De Groningse horeca is weer open! O, o, o, wat hebben we ernaar uitgekeken: de beruchte 1 juno 2020....
Winkelen groningse

Nieuwe (corona)regels: dit mag nu wel én niet in de Groningse binnenstad

Het is druk in de stad! En als per 1 juni de horeca weer opent, wordt het nóg drukker. Om de stad zo...
Groningse horeca open

[Fotoserie] Historisch moment: de Groningse horeca is weer open!

Het straatbeeld in de binnenstad van Groningen is voor het eerst sinds twee maanden weer als vanouds...

adv.