Dit zijn de beste terrassen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe

Aangeboden door Lipton

De Rode Loper in Stadskanaal | Foto: Lipton

Twee maanden geleden riep Lipton Ice Tea je voor het eerst op om te stemmen op jouw favoriete terras. Van de 314 horecazaken die meedoen aan de verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2022’ in de provincie Groningen is er nu één provinciale winnaar gekozen. Ook in de provincies Friesland en Drenthe is er een winnaar gekozen. Daar deden zelfs 544 (Friesland) en 295 (Drenthe) horecazaken mee aan de verkiezing. Wie er als landelijke top drie uit de bus komen, weten we pas na 1 oktober. En jij kunt ervoor zorgen dat jouw persoonlijke favoriet wint door te stemmen!

De terrassen van restaurant de Rode Loper in Stadskanaal , Brongers Cafetaria Zus & Zo in Leeuwarden en Lunchroom La Brochette in Hoogeveen zijn uitgeroepen tot de favoriete terrassen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De horecagelegenheden winnen daarmee niet alleen 10.000 euro aan investeringsbudget, maar maken daarnaast ook nog eens kans op de nationale titel en de ultieme hoofdprijs van 100.000 euro.

Een grote verrassing

Ondanks dat Restaurant de Rode Loper van ondernemer Wim Kruit erg populair is, kwam het winnen van deze titel en het investeringsbudget van 10.000 euro als een verrassing. “Wij doen ons ding als noorderlingen en pochen niet veel. Misschien is dat ook wel de kracht geweest. Ons grote terras aan het water is een heerlijke plek.” Hij wil het gewonnen bedrag gaan gebruiken voor het terras. “Met deze geldprijs kunnen we ons fijne lounge terras onderhouden en extra investeren in bijvoorbeeld kinderspeelgoed of een springkussen voor kinderen. Daarnaast heeft Wim natuurlijk niet in zijn eentje voor de winst gezorgd, zijn team heeft daar net zo hard aan meegeholpen. “Daarom gaan we ook een deel van het gewonnen geld in een personeelsuitje stoppen, dat hebben onze medewerkers dubbel en dwars verdiend.”

Mocht je een binnenkort een uitstapje maken buiten Groningen en in de buurt van Leeuwarden zijn, ga dan eens langs bij Brongers Zus & Zo. Zij zijn namelijk de winnaar van de provincie Friesland. Fardau Leemvurg en Jildou Pijlman, de eigenaressen, waren overdonderd door de winst: “Dat meen je niet. Serieus? Het is fantastisch. We hebben er veel aan gedaan met onze grote achterban. Vrienden, familie, klanten we hebben iedereen gevraagd te stemmen en kregen support vanuit alle hoeken. Van vaste klanten konden we iedere dag een stem verwachten. De cafetaria is ooit door onze opa begonnen, toen door onze vader overgenomen en nu zijn wij als zussen aan de beurt.” Het geld dat zij hebben gewonnen gaat naar het pand waar ze in zitten. “We hebben al een mooie locatie, maar we kunnen alles nog mooier maken met een nieuw terras. Door de nieuwe aankleding wordt het straks vast nog drukker!”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Brongers Cafetaria Zus & Zo | Foto: Lipton

Ook in Drenthe stond een ondernemer te juichen door de provinciale winst. Ondernemer Mark Schonewille van Lunchroom La Brochette in Hoogeveen kon zijn geluk niet op. “‘We zijn ongelooflijk trots en blij met deze prijs en geloven het nog niet. Het voelt als een enorme waardering na de coronajaren waarin we alle uitgaven hebben stopgezet.” Hij weet ook al waar ze het geld aan uit gaan geven. “Met deze geldprijs kunnen we het terras en interieur in een nieuw jasje steken, met extra vergroening en leuke aankleding.” Ook zegt Mark veel te danken te hebben aan de gasten: “We merkten dat onze gasten het ons echt gunden en ook hard hun best hebben gedaan om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

La Brochette | Foto: Lipton

11.547 aanmeldingen

Alle drie de horecazaken hebben natuurlijk al een hele mooie prijs binnengesleept. Maar dat is nog niet alles, want ze maken ook nog kans op de nationale titel. Dat alle drie de zaken niet als enige stonden te springen om kans te maken op een van de te verdelen geldbedragen, blijkt wel uit de aanmeldingen voor de verkiezing. Er zijn namelijk wel 11.547 (!) horecazaken die meedoen aan de race.

Zo breng jij jouw stem uit

Tot en met 1 juli zijn er al 61.900 stemmen binnengehaald. Dat kunnen er natuurlijk alleen maar meer worden, omdat je nog tot en met 1 september dagelijks kunt stemmen op jouw favoriete terras. Alle deelnemende terrassen doen mee en inhaalslagen kunnen nog gemaakt worden! Na 1 oktober wordt vervolgens de landelijke top drie bekend gemaakt. De top drie wint respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro. 

Stemmen op jouw favoriet doe je via de online stemomgeving, die onder andere te bereiken is door QR-codes op Lipton Ice Tea-flesjes en -verpakkingen. Door dagelijks een stem uit te brengen maak jij kans op een horecavoucher ter waarde van 150 euro. Deze voucher kun je dan weer lekker uitgeven op een van de winnende terrassen in Nederland. Dat is dubbel winnen! Bestel dus snel een verkoelend glas ijsthee op het terras of koop een fles(je) in de supermarkt en stemmen maar!

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Eric runt al 25 jaar dit speciaalbiercafé: ‘Ik ben nog lang niet klaar’”

Eric runt al 25 jaar dit speciaalbiercafé: ‘Ik ben nog lang niet klaar’

Aangeboden door PIN Voorschot

Ga naar “Chef-kok Simone brengt Italië naar Groningen: ‘Met drie ingrediënten kun je al een heerlijk gerecht maken’”

Chef-kok Simone brengt Italië naar Groningen: ‘Met drie ingrediënten kun je al een heerlijk gerecht maken’

Aangeboden door Birra Moretti

Ga naar “7 x herkenbaar: deze types kom je altijd tegen op het terras in Groningen”

7 x herkenbaar: deze types kom je altijd tegen op het terras in Groningen

terras Groningen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “Illa casual pannen 50% korting”

Illa casual pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Zorgassistent bij het UMCG en de Ouderenzorg”

Zorgassistent bij het UMCG en de Ouderenzorg

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Driejarig contract en betaalde HBO opleiding”

Driejarig contract en betaalde HBO opleiding

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantenservice Portugal”

Medewerker klantenservice Portugal

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Thuiswerken klantenservice Feenstra”

Thuiswerken klantenservice Feenstra

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Groningen”

Open Monumentendag in Groningen

 • Van 10 sep t/m 11 sep
martinitoren Groningen
Ga naar “Groninger Museumnacht”

Groninger Museumnacht

 • 10 september 2022
Ga naar “Popronde Groningen”

Popronde Groningen

 • 10 september 2022
muziekmuziek
Ga naar “Burendag in Groningen”

Burendag in Groningen

 • 24 september 2022
Ga naar “PASAR MALAM ASIA in Kardinge Groningen”

PASAR MALAM ASIA in Kardinge Groningen

 • Van 19 aug t/m 21 aug
PASAR MALAM ASIAPASAR MALAM ASIA