Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoek je een leuke sportieve hobby? Ga frisbeeën bij Gronical Dizziness

Door Leonie Kort 18 september 2020

Wil je een keer wat anders dan hardlopen, voetballen of fitness? In Groningen kun je tijdens de Nationale Sportweek je oriënteren op allerlei verschillende bijzondere en minder bijzondere sporten. Annegien van frisbeevereniging Gronical Dizziness wil de frisbee sport in het zonnetje zetten: “Ultimate frisbee is een fanatieke, dynamische teamsport. Je kunt tijdens de Nationale Sportweek bij ons langs komen voor open trainingen.”

Met de Nationale Sportweek week wordt iedereen gestimuleerd om te komen sporten. “Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu,” aldus de organisatie van de Nationale Sportweek.

Frisbee

Veel van ons gebruiken de frisbee vooral op het strand, maar je kunt er zoveel meer mee doen. Gronical Dizziness is de frisbee club van Groningen die zowel trainingen als wedstrijden organiseert rondom de wervelende teamsport. “Er zijn twee teams die tegen elkaar spelen. Doel van het spel is om iemand van jouw team de frisbee te laten vangen in het vak aan de overkant van het veld, dan scoor je een punt,” legt Annegien uit. “Je mag niet lopen met de frisbee, dus je moet veel met elkaar overspelen. De tegenstander mag proberen de frisbee te onderscheppen als deze in de lucht is.”

Doe mee!

Je bent nu op de hoogte van de basisregels en kun je dus aanmelden om een keer gratis mee te trainen. “De open trainingen vinden plaats op maandag 21 september van 17.30-18.30 (8-13 jaar), van 17.30-19.00 (14-17 jaar) en van 19.00-20.30 voor volwassenen op Sportpark het Noorden,” aldus Annegien. Meer informatie kun je vinden op de website van Gronical Dizziness.

Meer lezen?

Coronaproof daten! 7 x toffe activiteiten voor je eerste date in Groningen

Je hebt al ellenlange gesprekken gevoerd via Tinder, komt elkaar iedere avond tegen in de supermarkt...

Heftig! Groningen kleurt rood op de bodemdalingskaart

Wie in de Groningen woont weet: van tijd tot tijd voel je de grond onder je voeten trillen. De laats...
happy voelen

Lianne runt een plantenasiel in Groningen: ‘Ik verzorg zieke plantjes en help ze aan een nieuw huis’

Gaan jouw planten aan de lopende band dood en weet je niet waar dit aan ligt? Treur niet langer! Bre...

Meer over

Doen Sport

adv.