Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van filosoof tot beroemde schrijver aan het woord: de online events van The School of Life zetten je aan het denken

Aangeboden door The School of Life 30 oktober 2020

Jaartallen stampen, formules onthouden, woordjes leren: op school heb je het waarschijnlijk allemaal gedaan. Onderwerpen als liefde, carrière of zingeving kwamen niet aan bod, terwijl kennis daarover bepalender is voor hoe je jouw leven leidt. The School of Life organiseert inspirerende events over thema’s die ertoe doen en jou nog scherper naar de wereld én jezelf laten kijken. Dit najaar staan er drie toffe online events op de agenda. Wij vertellen wat je kunt verwachten. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Over de online events

Voor de online events nodigt The School of Life gerenommeerde schrijvers, kunstenaars, filosofen en psychologen uit om via Zoom hun nieuwste ideeën met je te delen. In een open gesprek of met een toegankelijke lezing word je gegarandeerd aan het denken gezet. Omdat reizen in deze roerige tijden niet zo makkelijk gaat, zijn alle online events de komende tijd digitaal te volgen. Of je nu kijkt op de bank, vanuit bed of tijdens het eten: je kunt op je gemak meekijken- en luisteren hoe en waar jij dat wilt.

Benieuwd welke sprekers er binnenkort op de agenda staan? Wij lichten ze uit op de volgende pagina’s.

Online interview met Griet Op de Beeck: Jouw leven is van jou

Griet op de Beeck the school of life
Griet Op de Beeck | Foto via The School of Life

Op donderdag 12 november interviewt Laurens Knoop, creatief directeur van The School of Life Amsterdam, de bekende Vlaamse auteur Griet Op de Beeck. Tijdens het gesprek draait het om niets minder dan het échte leven en de weg naar vrijheid en jezelf zijn. Uw leven is van u, zo vindt Griet. Om je leven ten volste te leven, moet je alles onder ogen zien wat je hebt meegemaakt – of juist gemist. Er is moed voor nodig, maar zo kun je wel het échte verhaal van je leven leren begrijpen. Niet het verhaal dat door anderen is bedacht.

Benieuwd wat de auteur nog meer te vertellen heeft over deze onderwerpen? Het online event met Griet Op de Beeck vindt plaats op donderdag 12 november van 20.00 tot 21.30 uur via Zoom. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50 (plus € 0,96 servicekosten) via deze pagina.

Online interview met de Britse schrijver Zadie Smith

Zadie Smith The School of Life
Zadie Smith | Foto via The School of Life

Zadie Smith kan je kennen van prijswinnende romans als ‘Witte tanden’ en ‘Over schoonheid’. Op donderdag 19 november interviewt journalist Claire Gargard de Britse auteur over haar gedachten, twijfels en verhalen over het leven nu. Daarbij komen belangrijke thema’s voorbij als identiteit en tijd, klasse en racisme, privilege en lijden, alleen zijn en het leven met anderen, weerstand en overgave, het leven en de dood. Met haar scherpe analyses en krachtige observatievermogen laat Zadie zowel klein persoonlijk lijden zien, als ook grote maatschappelijke problemen.

Benieuwd naar het interview? Het online event met Zadie Smith vindt plaats op donderdag 19 november van 20.00 tot 21.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 10,- (plus €0,96 servicekosten) via deze pagina. Let op: tijdens dit event is de voertaal Engels.

Online event met Alain de Botton: oprichter van The School of Life

Alain de Botton School of life
Foto: The School of Life

We werken dit jaar massaal thuis en dat brengt nogal wat vragen met zich mee. Hoe blijf je veerkrachtig? Hoe geef je je creativiteit de ruimte? En hoe ga je op afstand om met collega’s? Op woensdag 9 december deelt filosoof en The School of Life oprichter Alain de Botton over het thema werk in deze (en andere) gekke tijden. Tijdens het online event gaat hij onder meer in op hoe je effectiever kunt denken wanneer je met verandering te maken krijgt en hoe onze geest werkt wanneer we samen met anderen werken. Aan het einde van de sessie zal Alain vragen van deelnemers beantwoorden.

Benieuwd geworden? Het online event met Alain de Botton vindt plaats op woensdag 9 december van 20.00 tot 21.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,- (plus €0,96 servicekosten) via deze pagina. Let op: tijdens dit event is de voertaal Engels.

En dat is nog niet alles

Ben je na het bijwonen van een (of meer) van deze online events nog lang niet uitgeleerd? The School of Life Amsterdam organiseert nog veel meer interessante lessen, cursussen en lezingen. Wat dacht je van een class over de vraag ‘Hoe vind je liefde?’, of een intensive gewijd aan het thema ‘Vind je droombaan’? Bekijk de agenda voor een overzicht van alle activiteiten.

Meer weten over The School of Life? Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The School of Life. Meer over The School of Life ontdekken?

The School of Life

Gesloten10:00 - 17:00

Frederiksplein 54, Amsterdam

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.