Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stakingen gaan woensdag wél door: 5 x leuke dingen die je kunt doen met kinderen in Groningen

Door Sharon Bremer 5 november 2019

Het is je vast niet ontgaan: de landelijke lerarenstaking van komende woensdag 6 november. Ook in Groningen doen een heleboel scholen mee: zo’n 80 procent! Wat kun je met de kinderen doen deze dag? We hebben leuke (gratis) activiteiten en een heleboel tips voor je op een rijtje gezet!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis herfstdruksels maken

Het GRID Grafisch Museum Groningen organiseert speciaal voor de kinderen tijdens de lerarenstaking iets heel leuks. Gratis herfstdruksels maken! De kinderen kunnen een half uur lang hun creativiteit de vrije loop laten met rollers, inkt en bladeren. Reserveren is niet nodig, je kan gewoon binnenlopen! De activiteit begint om 10.00 uur en de laatste herfstdruksels worden om 16.30 uur gemaakt. Het GRID Grafisch Museum Groningen zit aan de Sint Jansstraat 2. Mocht je de rest van het museum ook willen bezoeken, dan kan dat tegen de normale entreeprijs.

staking
Foto | GRID

Meer over GRID Grafisch Museum ontdekken?

GRID Grafisch Museum bezienswaardigheden

Gesloten10:00 - 17:00

Sint Jansstraat 2, Groningen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lampion maken

Nog niet uitgeknutseld? In het Scheepvaartmuseum geven ze een workshop lampions maken! Dit jaar met Sint Martinus eens geen Pokémon, Dolfje Weerwolfje of Dummie de Mummie lampion? Steel de show met een stoere voederbietlampion! Kom langs in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en samen tover je stap-voor-stap een echte voederbiet om in een prachtig versierde lampion. Ouders, opa’s en oma’s zijn zeer welkom om mee te helpen. Het museum zorgt voor de voederbieten en ander materiaal. De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Het is voor kinderen vanaf 6 jaar en deelname is gratis.

staking
Illustratie | Hilda Groenesteyn

Meer over Noordelijk Scheepvaartmuseum ontdekken?

Noordelijk Scheepvaartmuseum bezienswaardigheden

Gesloten10:00 - 17:00

Brugstraat 24, Groningen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Speurneuzenspeurtocht

Een leuk alternatief voor een dagje school: het Groninger Museum. Ook daar is woensdag van alles te doen. Zo is er een Speurneuzenspeurtocht waarbij de kinderen het hele museum ontdekken. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de infobalie’s. Daarnaast kun ze ook zelf creatief aan de slag en kunnen ze een eigen kunstwerk maken. Dit kan tussen 10.00 – 17.00 uur in het infocenter en de ontdekkingsruimte. Voordeel: gratis toegang voor één begeleider per kind (t/m 18 jaar). Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gratis.

staking
Foto | Groninger museum

Meer over Groninger Museum ontdekken?

Groninger Museum bezienswaardigheden

Gesloten10:00 - 17:00

Museumeiland 1, Groningen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

OERRR Kardinge

Liever in de buitenlucht spelen? Ga dan naar Kardinge (check wel even de weersvoorspelling, het is immers herfst!). Bij OERRR Kardinge is een enorme speelplaats ingericht voor de jonge doerakken. Water, zand, boomstammen, stapstenen en wilde bloemen, wat wil je nog meer? De speelnatuur van Kardinge is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Hier lees je meer over OERRR Kardinge.

Foto | OERRR Kardinge

 

Groningen Weer

Meer over Sportcentrum Kardinge ontdekken?

Sportcentrum Kardinge bezienswaardigheden

Geopend07:00 - 22:00

Kardingerplein 1, Groningen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Extra tippie: gratis entree voor de kids

Heel veel attractieparken en dierentuinen gooien ook een duit in het zakje woensdag. Zo bieden ze gratis entree voor de kids! Dus mocht je woensdag een dagactiviteit zoeken, hebben de volgende parken héle goede aanbiedingen:

Wildlands

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen bij Wildlands in Emmen en leerlingen van het voortgezet onderwijs ontvangen 50% korting op de kassaprijs (11,25 euro) . Ouders, opa’s en oma’s moeten wel betalen (22,50 euro). Meer info of tickets vind je hier.

Artis

Tijdens de landelijke staking zijn er extra activiteiten bij Artis in Amsterdam. Ga op speurtocht naar beerdiertjes, achtpotige microben die in de ruimte kunnen overleven, of leer hoe de microben in je darmen je helpen genoeg vitamines te maken. Ook kan er ’s ochtends geknutseld worden aan een eigen herfstkunstwerk in de botanische ruimte. Volwassenen betalen 18 euro voor een kaartje, kinderen en studenten 4 euro. Micropia: Volwassenen 12 euro, kinderen en studenten 5 euro.

Muiderslot

Schoolkinderen kunnen tijdens de staking woensdag gratis naar het Muiderslot in Muiden. Het kasteel, ook wel ‘Amsterdam Castle’ genoemd, organiseert voor leerlingen tussen zes en twaalf jaar activiteiten met opdrachten in het kasteel. Ook kan er een workshop gevolgd worden waarin leerlingen leren hoe ze van hun juf of meester een echte ridder kunnen maken. Voor materialen en inspiratiebronnen zorgen de mensen van het Muiderslot.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Tijdens de staking doet attractiepark Slagharen het zwembad en de schaatsbaan een extra dagje open, vanaf 13.00 uur. Bezoekers kunnen voor 10 euro komen zwemmen en schaatsen. Kaartjes zijn inclusief parkeren en schaatshuur. De rest van het attractiepark is woensdag wel dicht.

Madurodam in Den Haag

De stad vol miniaturen is woensdag gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Diergaarde Blijdorp

Alle basisschoolleerlingen tot en met 12 jaar gratis toegang in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De scholen zijn dicht en de leraren staken, maar in Diergaarde Blijdorp is er genoeg te leren over de natuur. Er is dan bijvoorbeeld een plastic soep-expositie.

 

Let op!

Was je van plan ergens anders naartoe te gaan? Vanwege het winterseizoen zijn al veel parken gesloten. Bijvoorbeeld Walibi Holland, Dolfinarium, Apenheul, Hellendoorn en Drievliet zijn al dicht. De Efteling, Ouwehands dierenpark Rhenen en Safaripark Beekse Bergen zijn wel geopend, maar doen verder niets bijzonders die dag. De Julianatoren in Apeldoorn zou speciaal voor de lerarenstaking open gaan, maar na de berichtgeving van vrijdag is toch besloten om dicht te blijven, meldt RTL Nieuws.

Lees ook

High Choc winactie

Winactie! Maak kans op een ‘high choc’ bij ChocWorld voor vier personen!

Koud buiten, hè? En wat is er dan fijner dan een kop warme chocolademelk? Precies! Daarom mag de red...
kerstmenu

Bij deze restaurants kun je nú al reserveren voor het kerstdiner

Je bent er waarschijnlijk nog niet mee bezig (of draait bij jou de kerstmuziek ook al?) maar over ee...
marley

Binnenkijken bij het compleet verbouwde kantoorpand van Marley en Ralph

Met de juiste blik, creativiteit en een héleboel doorzettingsvermogen kun je elk gebouw omtoveren to...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.