Shadi is genomineerd voor de leukste rijinstructeur van Nederland: ‘Ik ben ook een vriend voor ze’

Aangeboden door Qmusic & Univé

De felbegeerde prijs: het Gouden Stuur | Foto: Qmusic & Univé

Het is misschien wel één van de spannendste momenten uit je leven: afrijden voor jouw rijbewijs. En hoe groot was de ontlading toen je te horen kreeg dat je bent geslaagd? Dat jij veilig de weg op kunt, heb je onder andere te danken aan jouw rijinstructeur. Maar wie is eigenlijk de leukste rijinstructeur van Nederland? Qmusic en Univé slaan de handen in één en gaan op zoek naar de tofste instructeur! 

Dagelijks rijden er miljoenen bestuurders met de auto van A naar B. Gelukkig komen de meeste mensen iedere dag veilig aan, maar zonder rijinstructeur was dat niet gelukt. Daarom vinden Qmusic en Univé het tijd om de leermeester achter het stuur extra te bedanken: door een nominatie maken zij kans op de titel ‘leukste rijinstructeur van Nederland’ én het Gouden Stuur. Tof!

Q-middagshow

De afgelopen weken zijn er massaal rijinstructeurs genomineerd. Uit al die nominaties hebben de luisteraars een top drie gekozen: woensdag 8 februari om 16.00 uur wordt in de Q-middagshow van Domien Verschuuren de laatste genomineerde bekend gemaakt. Vanaf dat moment kan er 24 uur gestemd worden. Doen dus!

Wie is er genomineerd?

Drum roll please! Shadi Hijazi van rijschool Drive by Shadi is één van de genomineerden. Shadi heeft nu een jaar zijn rijschool en voelt zich daarom extra vereerd. “Ik vind het superleuk dat leerlingen mij hiervoor genomineerd hebben. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Lees verder onder de foto >

Shadi met zijn lesauto | Foto: eigen foto

Het leukste dat er is

Autorijden én de nieuwste auto’s: Shadi vindt het allemaal geweldig. Daarom is hij ook begonnen met zijn rijschool. Daarover vertelt hij: “Toen ik op mijn zeventiende mijn rijbewijs haalde, ben ik veel gaan rijden. Dat beviel zo goed dat ik dacht: waarom maak ik van mijn hobby niet mijn werk? Ik vind het ook heel leuk om mensen iets te leren. Zo gezegd, zo gedaan!”

Elke dag is anders

Dat het zo goed zou bevallen, had Shadi aan het begin van zijn avontuur niet verwacht. “Ik vind lesgeven nog leuker dan ik dacht”, legt hij uit. “Ieder uur is ook anders: elke leerling heeft een andere aanpak nodig of komt met een ander verhaal. Omdat ik zelf pas 22 jaar ben, voelt het ook alsof ik gewoon vrienden met mijn leerlingen ben. Ik kan door mijn leeftijd goed met ze levelen.”

Naar de McDonalds

Shadi is natuurlijk niet voor niets genomineerd voor deze felbegeerde titel. “Ik ben, denk ik, gekozen, omdat de sfeer heel chill is in de auto. Ik leer de bestuurders iets, maar ze kunnen ook hun verhaal bij mij kwijt. Van relatieproblemen tot weekendplannen: ze kunnen alles met mij bespreken.”

“Daarnaast probeer ik er altijd een gezellige les van te maken en bijvoorbeeld iets leuks te doen. Zo ben ik laatst met een leerling langs de McDrive gereden. Dat is vaak de wens van lessers, dus ik dacht: waarom niet?” Shadi heeft dit moment ook vastgelegd op TikTok en is daarmee viral gegaan. De video check je hier!

Lees verder onder de video >

@drivebyshadi

Ik heb de leukste leerlingen @freekvenema_ #drivebyshadi #rijschool #rijles #fyp #fypシ #hoogezand

♬ SNAP – High and Fast – Rosa Linn
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Gezellig langs de McDrive | Tiktok: drivebyshadi

Een echte vriend

Naar de McDrive rijden is heel grappig, maar Shadi is daarnaast ook heel betrokken bij zijn leerlingen. “Laatst is een leerling geslaagd voor zijn rijbewijs. Hij wilde dat graag vieren!”, vertelt hij. “We zijn toen samen een potje gaan bowlen. Dat was gewoon buiten lestijd. Daarmee probeer ik het verschil te maken tussen een gewone rijinstructeur en een vriend.”

Veilig op weg

Dat je veilig de weg op kunt is belangrijk voor jezelf en medeweggebruikers. Daarvoor heeft Univé een functie in hun app ontwikkeld. Deze app geeft inzicht in jouw rijgedrag en mobiele telefoongebruik. Met veilig rijgedrag krijg je tot 10 procent korting op jouw autoverzekering bij Univé. Veilig aankomen met de auto: dat wil jij toch ook?

Stemmen!

Woensdag 8 februari wordt bekend gemaakt bij de middagshow vanaf 16.00 uur dat Shadi de laatste genomineerde is. Daarna ligt zijn lot in jouw handen: woensdag 8 februari kun je vanaf 16.15 uur 24 uur stemmen op jouw favoriet. Wil jij dat Shadi ervan door gaat met de prijs en met trots door de regio kan rijden? Vergeet dan niet te stemmen! Luister ook donderdag 9 februari naar de Q-middagshow met Domien Verschuuren voor de grote finale.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Binnengluren! Op deze dag kun je binnenkijken bij Groningse kerken”

Binnengluren! Op deze dag kun je binnenkijken bij Groningse kerken

martinitoren Groningen
Ga naar “3 x waarom je nu al je pensioen moet checken”

3 x waarom je nu al je pensioen moet checken

Aangeboden door Nuietsdoenaanjepensioen.nl

Ga naar “Van operatiekamer tot traumaheli: UMCG geeft een kijkje achter de schermen tijdens Open Dag”

Van operatiekamer tot traumaheli: UMCG geeft een kijkje achter de schermen tijdens Open Dag

umcg open dag

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AARDBEIEN”

AARDBEIEN

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Heel veel mondverzorging € 4,38”

Heel veel mondverzorging € 4,38

 • Etos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “L’Oréal Paris en Maybelline € 5,49”

L’Oréal Paris en Maybelline € 5,49

 • Etos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “AH Watermeloen of mini watermeloen van € 3,32 voor € 1,99”

AH Watermeloen of mini watermeloen van € 3,32 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Manager woonservice bij Nijestee”

Manager woonservice bij Nijestee

 • Nijestee
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Marketeer B2B”

Marketeer B2B

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Vakantiebaan/ Bijbaan”

Vakantiebaan/ Bijbaan

 • HANOS
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Telecom monteur KPN inclusief opleiding”

Telecom monteur KPN inclusief opleiding

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Energy Savings Coordinator”

Energy Savings Coordinator

 • Seatrade Groningen B.V.
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Boerderijdagen”

Boerderijdagen

 • T/m 29 mei
Ga naar “Open Kerkendag”

Open Kerkendag

 • 29 mei 2023