Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op pad! 7 x leuke uitjes in Groningen die weer mogen

Door Sharon Bremer 5 juni 2020

O, o, o, wat hebben we het gemist: op pad gaan om leuke dingen te doen. Gelukkig zijn de coronamaatregelen inmiddels iéts versoepeld en gaan steeds meer bedrijven, zoals de musea en bioscopen, voorzichtig open. We hebben een aantal leuke activiteiten en uitjes in Groningen voor je op een rij gezet. Let op: voor veel activiteiten moet je reserveren en geldt een maximaal aantal bezoekers. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: houd je aan de richtlijnen van het RIVM. We mogen weer meer naar buiten, maar de regels zijn duidelijk: vermijd drukte en houd afstand.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Musea bezoeken

De musea in Groningen zijn weer geopend! Wel met een paar extra maatregelen, maar dat mag de pret niet drukken. Zorg bijvoorbeeld dat je voor je bezoek online een kaartje koopt, dan is je plekje in het museum gereserveerd en komen er niet teveel mensen tegelijk.

Waar je weer naartoe kan? Het Groninger Museum is weer geopend, je kunt naar Storyworld in het Groninger Forum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum ontvangt sinds donderdag ook weer bezoekers.

Foto | Petra en Erik Hesmerg

Terrasje pakken

Yes! De Groningse horeca is weer open. Dat betekent dat we weer een hapje kunnen eten buiten de deur en een terrasje kunnen pakken op het Poeleplein of bij de Grote Markt. Maar ook het Suikerunieterrein is omgetoverd tot een enorm terras, zoals het tiki-terras van EM2. Daar kun je vanaf nu terecht voor vét lekkere cocktails van The Stockroom en huisgemaakte steenoverpizza’s.

tiki-terras Groningen
Foto | indebuurt Groningen
tiki-terras Groningen

Flamingo’s en cocktails paraat: we krijgen een megavet tiki-terras in Groningen

Dacht je dat je een saaie zomer tegemoet ging? Nee hoor! Ondanks dat de terrassen er straks iéts and...

Bommetje!

Heb je al een tijdje geen bommetje meer gedaan? Dan wordt het hoog tijd om weer eens het water in te duiken. De meeste zwembaden in Groningen zijn weer open, maar wel met strengere regels. Check dus even voordat je bij het zwembad op de stoep staat of je de waterrat kan uithangen.

zwembaden Groningen
Foto | ANP
zwembaden Groningen

Deze zwembaden in Groningen zijn vanaf nu weer geopend

Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei kondigde de regering een versoepeling aan van de coron...

Bioscoop

Naar de bios kan sinds 1 juni ook weer! Om verzekerd te zijn van een plekje moet je online je reservering regelen. Bioscopen mogen namelijk niet meer dan 30 bezoekers per zaal verwelkomen. Gelukkig heeft Groningen twee bioscopen: Kinepolis en Pathé, dus is er vast wel ergens een stoel over!

Foto | ANP

Kinderboerderij

Het perfecte uitje met kids: een dagje naar de kinderboerderij in Groningen, zoals de kinderboerderij in het Stadspark. Lekker buiten spelen én knuffelen met lieve dieren, wat wil je nog meer? Steeds meer kinderboerderijen openen hun deuren voor publiek. Door de coronamaatregelen zijn er aangepaste openingstijden en regels. Check bij jouw kinderboerderij in de buurt wat de regels zijn.

Foto | Pixabay

Het water op

Een hele leuke activiteit deze zomer (bij gebrek aan verre oorden en andere vakantieplannen): een rondje Diepenring! Dit kun je op veel verschillende manier doen. Je kunt bijvoorbeeld een sup (stand up paddle) huren bij Bij de Sluis, een boot huren bij Café De Toeter of de Reitdiephaven of zelf een ‘boot’ kopen, zoals deze kayak (tip van de redactie!).

Foto | indebuurt Groningen

En naar het theater dan?

Sinds 1 juni mogen ook de theaters weer open. De Stadsschouwburg en de Oosterpoort zijn druk bezig met een nieuw, aangepast programma. “Vanaf 1 juni kun je weer genieten van live theater en muziek! We werken hard aan een zomerprogramma en openen op 1 juni voorzichtig onze deuren voor je, op een voor iedereen veilige manier. Marcel Hensema is de eerste die weer op zal treden met Mijn Ede, gevolgd door de serie SPOT Lunch Breaks op de woensdagmiddag. We hopen het totale zomerprogramma gauw aan je te kunnen presenteren”, laten ze weten. Het programma bekijk je hier.

Foto | Stadsschouwburg

Nog meer uittips in Groningen

noorderzomerprogramma

Dit jaar tóch een beetje Noorderzon met het NoorderZomerProgramma

Helaas geen Noorderzon Festival dit jaar, maar (yes!) wel een speciale zomereditie uit de koker van ...
El Maida Groningen

Hotspot El Maïda open: ‘Ik moest mijn vrienden beloven veel vegetarisch op de kaart te zetten!’

De Folkingestraat is sinds deze week een hotspot rijker: El Maïda, het nieuwe zusje van delicatessen...

Sportscholen, sauna’s en casino’s mogelijk al vanaf 1 juli open: ‘Het was zo’n onzekere periode, ik ben heel blij’

Afgelopen woensdag – 27 mei 2020 – kwam het nieuws naar buiten dat we mogelijk eerder dan gedacht we...
voetbal patat fc groningen

Het kan weer: voetbal kijken, bier drinken en patat eten in het stadion van FC Groningen

Voetballiefhebbers, opgelet! FC Groningen komt met een hele leuke actie voor fans die het stadion en...
forum groningen open

Bieb, bios, horeca én expo in Forum Groningen bijna open: dit zijn de nieuwe regels

Op 1 juni gaat het Forum Groningen weer open. Yes! Maar waar moet je rekening mee houden als je Stor...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.