Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nu ook vegan macarons in Groningen

Door Sharon Bremer 26 augustus 2019

Vegan is tegenwoordig helemaal hip en happening. Logisch, want als we allemaal een beetje bewuster met de wereld omgaan, gaat ‘ie een stuk langer mee. Bij Smaakaron in de Oude Ebbingestraat hebben ze sinds kort vegan macarons. En wij mochten proeven!

Eigenaren Gerben van Dijken en Alvaro Anjos waren al langer aan het experimenteren met een vegan variant op de macarons, en nu hebben ze een goed alternatief voor het eiwit gevonden. En eerlijk is eerlijk, je proeft écht geen verschil met de macarons die niet vegan zijn. Ze zijn net zo lekker, zoet en luchtig.

Vervanger

De ondernemers van Smaakaron hebben een plantaardige variant van het eitwit gevonden. Deze natuurlijke vervanger wordt ook gebruikt voor bepaalde snoepjes, vleesvervangers, zuivelvrije kaas, toppings, ijssoorten en eivrije dressings. “Bij de eerste paar ladingen macarons ging het fout”, lacht Gerben. “Maar inmiddels is Alvaro erachter welke hoeveelheden je van alles nodig hebt om dé perfecte vegan macaron te maken. We hebben ook testjes gedaan met aquafaba, dat is kikkererwten-sap. Maar met deze andere vervanger werkt het hartstikke goed.”

Lekkernij

De vegan macarons zijn een goede uitkomst voor de veganisten in Groningen. Maar ook voor de niet-vegans, vegetariërs of flexitariërs die af en toe even op de veganistentour willen gaan is het een lekker tussendoortje. Of als je jarig bent, en niet zo goed weet welke lekkernij je voor de vegan gasten moet halen. Geen zorgen, je kunt vanaf nu gewoon terecht bij Smaakaron.


Lees ook

Alvaro en Gerben

Smaakaron: kleine macarons, grote ambities

De Oude Ebbingestraat is een héle leuke winkel rijker: Smaakaron! Zo'n drie maanden geleden openden ...

adv.