Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Noorderzon: dit staat er komend weekend op het programma

Door Sharon Bremer 14 augustus 2019

Heb je nog geen idee wat je dit weekend gaat doen? Neem eens een kijkje op Noorderzon! Er is genoeg te zien, doen en te beleven in het Noorderplantsoen. Maar ook zijn er in de hele stad bijzondere optredens en performances. Een paar highlights uit het programma voor je op een rij!

Er staan een aantal bijzondere optredens op het programma. Wat dacht je van de opening (15 augustus) van de 29e editie van Noorderzon? Het anarchistische poppentheaterconcert Space – The 3rd Season, bedacht door de Canadese rapper, filmmaker en poppenspecialist Josh ‘Socalled’ Dolgin bijt het spits af in de Romeo tent. Klik hier voor kaarten of meer info.

Ook dit weekend: Dragón, een ‘razendknap, urgent, sexy en tikje duister stuk’ over een groep politiek actieve kunstenaars: The Dragón Group. Lijkt dit je leuk en wil je nog een beetje extra? De voorstelling van vrijdag 16 augustus om 19:30 uur heeft een nagesprek waarin je alles kunt vragen! Locatie: Grand Theatre.

Bij het VRIJDAG Theater bekijk je dit weekend Carnaval van Trinidad Gónzalez. Deze voorstelling neemt je mee op reis langs de verhalen van kinderen van over de hele wereld die zich aan de onderkant van de samenleving bevinden.

Lachen!

Zin om heel erg te lachen? Ga dan mee met bekroond theatermaker  Yan Duyvendak. In zijn tour Invisible ben je als bezoeker de veroorzaker én toeschouwer van subtiele, opwindende verstoringen in de publieke ruimte. Let op: het is een wandeling van ongeveer twee uur, dus trek goede schoenen aan. “Gewapend met instructies, bestaande uit een kort scenario en getuigenverslagen van eerdere deelnemers, vervul je samen met een kleine groep een aantal stiekeme opdrachten op nabijgelegen openbare plekken. Aarzel niet en doe mee met dit hoogst vermakelijke en aanstekelijke spel dat meer teweeg zal brengen dan je ooit had kunnen vermoeden”, zo staat vermeld op de website van Noorderzon.

Nóg meer te doen

Natuurlijk zijn er nog veel meer optredens, shows en voorstellingen dit weekend. Wil je ze allemaal bekijken? Klik dan hier voor het hele programma. Wees er snel bij! Er zijn al een aantal shows uitverkocht.

Tekst gaat verder onder de foto.

Mystery Route

Er is onwijs veel te kiezen. Laat je liever verrassen? Ga dan mee met de Mystery Route van Noorderzon. De organisatie stelt een geheim programma samen en je hoort pas die dag welke voorstellingen je gaat zien. Aanmelden voor de Mystery Route kan hier.  Je kunt ook kiezen voor een Mystery Voorstelling, dan krijg je één voorstelling te zien in plaats van meerdere. De Mystery Voorstelling kost 12,50 euro, de Mystery Route 27,50 euro.

Lees ook

Noorderzon

Bijzondere fotografen brengen Noorderzon in beeld

De mooiste momenten, mensen en optredens van Noorderzon (bijna zover!) worden elk jaar op de gevoeli...
Opbouw

Yes! De opbouw van Noorderzon is begonnen

Eén van de mooiste culturele festivals van Groningen staat weer voor de deur: Noorderzon. We moeten ...
Noorderzon

Ook Noorderzon strijdt mee tegen plastic soep

Op het jaarlijks terugkerende festival Noorderzon drink je dit jaar voor het eerst uit herbruikbare ...

adv.