Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nicotinelovers opgelet: paffen in rookruimte van horecazaken nu verboden

Door Sharon Bremer 3 oktober 2019

Steek jij graag een sigaretje op in de rokersruimte van je favoriete café? Dat gaat in de toekomst niet meer gebeuren. Het is namelijk vanaf vorige week verboden om te roken in de rookruimte van horecazaken. Dit heeft de Hoge Raad besloten na een uitspraak. 

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) laat weten dat er nog niet actief gecontroleerd wordt, maar dit in de toekomst dus wél gaat gebeuren. De uitspraak is een reactie op het proces dat belangenvereniging van Nederlandse niet-rokers, de CAN (Clean Air Nederland), aangespannen heeft tegen de Staat om alle rookruimtes te verbieden.

Mag je er nu nog roken?

Ga je vrijdag of zaterdag naar je favoriete café? Dan kun je nu nog wel roken in een rokersruimte. Staatssecretaris Blokhuis laat weten dat ‘handhaving van het verbod niet praktisch van de ene op de andere dag in gang te zetten is’. Hij gaat met de NVWA bespreken wat realistisch is. Half oktober hoopt hij daar meer over te kunnen zeggen. Tot die tijd zal de NVWA nog niet handhaven.

De geschiedenis van de rookruimte

Je zou het misschien niet denken, maar het is alweer meer dan elf jaar geleden dat we kennis maakten met de rookruimtes in horecazaken. De staatssecretaris was al van plan om per 1 juli 2022 alle rookruimtes te sluiten, al is dat traject dankzij Clean Air Nederland nu in een stroomversnelling gekomen.


Lees ook

bankje

Mag dat, een bankje op de stoep voor je huis zetten?

In Groningen zijn heel veel verschillende voortuinen. Een grote tuin met bloemen, planten, bomen en ...
3fm

3FM Serious Request dit jaar met eindknaller in Groningen

Als de pepernoten in de winkel liggen en de eerste kerstpop-up stores tevoorschijn komen, weet je da...
gezonde huiskamer

Gratis je gezondheid checken? De Gezonde Huiskamer komt in Groningen

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Beijum, Indische Buurt/De Hoogte, Selwerd en De Wijert gratis...

adv.