Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag Groningen en andere grote evenementen die nu niet doorgaan in Groningen

Door Ilse Zoutewelle 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Groningen worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Groningen niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Koningsdag

Koningsdag in Maastricht was al eerder afgelast, en nu is Koningsdag in Groningen ook afgelast. Dat betekent geen feest op de Vismarkt, geen vrijmarkten en geen Kingsland Festival in het Stadspark.

De organisatie van Kingsland Festival laat het volgende weten: “Zojuist heeft de regering aangekondigd dat de lopende maatregelen langer zullen gelden en dit betekent dus dat Kingsland Festival op 27 april niet door kan gaan. Dat is voor jullie maar ook voor ons een enorme teleurstelling. Zoals we al eerder hebben gezegd: Samen zijn wij Oranje en samen staan we sterk. Al 7 jaar is dat ons motto en meer dan ooit is dat waar ons prachtige land nu aan vast moet houden.

Foto | ANP

Bevrijdingsdag

Geen evenementen tot 1 juni betekent ook… geen Bevrijdingsfestival op 5 mei. Geen DI-RECT, geen Roxanne Hazes, geen feestje in het Stadspark. De organisatie heeft zelf nog niks bekend gemaakt over de aflasting van het festival.

Foto | Bevrijdingsfestival Groningen

Bloemetjesmarkt

Het betekent ook dat het jaarlijkse fenomeen op de Grote Markt, de bloemenjaarmarkt, niet doorgaat. “Gezien het grote aantal bezoekers van de Bloemenjaarmarkt heeft de Groningen City Club besloten de bloemenjaarmarkt dit jaar niet door te laten gaan”, laat de organisatie weten. De bloemenjaarmarkt, die jaarlijks plaatsvindt op Goede Vrijdag, zou dit jaar georganiseerd worden op 10 april.

Foto | Bloemenjaarmarkt

Urban Trail Groningen

Op 5 april zou de Urban Trail Groningen plaatsvinden. Die wordt niet afgelast, maar verplaatst. “De organisatie heeft besloten om het evenement te verplaatsen naar een datum later in dit jaar”, laten ze weten.

Foto | indebuurt Groningen

Meikermis

Van 7 tot en met 17 zou de meikermis plaatsvinden in Groningen. De Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt zouden dan gevuld zijn met allerlei attracties, maar ook dat gaat dit jaar niet door.

Foto | indebuurt Groningen

Nog meer evenementen

Natuurlijk zijn er nóg meer evenementen die nu niet doorgaan in Groningen. Denk aan het Speciaalbierfestival op de Ossenmarkt op 25 april, Kill the hill in Kardinge op 17 mei, Paradigm op het Suikerterrein op 23 mei en het beachvolleybal op de Grote Markt van 19 tot en met zo 24 mei. Onwijs jammer, maar een begrijpelijke keus van het kabinet. We wensen alle organisaties heel veel sterkte!

Lees ook

Dit is vanaf nu verboden in Groningen en zo reageren Groningers

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Indrukwekkend! Bijzondere fotoserie van Groningen in quarantaine

Hét gesprek van de dag: de stilte in de Groningse straten, de winkels die sluiten, het hamsteren bij...
eenzame Groningers

Nickey zet kaartenactie op voor eenzame Groningers: ‘Dit is wel het minste wat ik kan doen’

Door heel Groningen schieten de mooie initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Vinden we leuk, w...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

Meer over

Doen Nieuws

adv.