Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Benzineprijs is zelden zo laag geweest: hier in Groningen tank je het goedkoopst

Door Sharon Bremer 6 april 2020

Zelden was het zo voordelig om te tanken; de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002. Hoe dat komt? De grootste reden is dat er veel minder vraag naar benzine is, nu bijna iedereen thuiswerkt en er nauwelijks vluchten gaan. Daarnaast hebben Saoedi-Arabië en Rusland een conflict over olie en dat vechten ze uit door de oliekraan open te gooien.

Volgens RTL Nieuws is het goedkoopste pompstation in Best, waar je €1,35 per liter betaalt. Ook in Groningen is de prijs flink gezakt. Bij deze pompstations ben je nu het voordeligst uit.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Tango

Foto | ANP

Bij de Tango aan Laan 1940-1945 tank je momenteel voor €1,459 per liter benzine en €1,209 voor diesel. De Tango aan de Odenseweg is een stukje goedkoper: daar betaal je €1,439 voor benzine en €1,169 voor diesel.

Shell, Esso, TinQ

Foto | ANP

Bij Shell, Esso en TinQ betaal je door heel Groningen ongeveer hetzelfde, of je nou naar de Shell aan de Europaweg (€1,449 voor benzine en €1,179 voor diesel) gaat of naar de TinQ in Helperzoom (€1,449 voor benzine en €1,199 voor diesel). Bij de Esso aan de Ulgersmaweg betaal je €1,449 per liter benzine en €1,189 voor diesel.

AVIA

Foto | ANP

Bij AVIA aan de Wasaweg ben je als het op benzine aankomt iets goedkoper uit dan bij de vorige pompstations: hier betaal je voor benzine €1,429 per liter. Diesel is hier duurder: je betaalt hier €1,189 per liter. De AVIA aan de Oliemuldersweg is nog iets duurder: daar betaal je voor benzine €1,439 per liter en voor diesel €1,199 per liter. Bij de AVIA in Reitdiep betaal je €1,449 per liter benzine en €1,199 voor diesel.

Tamoil

Foto | ANP

Bij Tamoil aan de Pop Dijkemaweg of Peizerweg tank je benzine voor €1,419 per liter. De prijs per liter voor diesel ligt op €1,189. De Tamoil aan de Gotenburgweg is iets duurder, daar betaal je €1,429 per liter benzine. De prijs voor diesel is wel hetzelfde.

Fieten Olie

Foto | ANP

Fieten Olie in Driebond is ook errúg goedkoop: daar betaal je €1,419 per liter benzine en €1,149 voor diesel.

De goedkoopste: Makro en Argos

Hier in Groningen tank je het goedkoopst
Foto | ANP

Bij de Makro in Euvelgunne ben je het voordeligst uit in Groningen. Hier betaal je momenteel € 1,394 voor benzine en €1,144 voor diesel. Ook de Argos in Euvelgunne is goedkoop: daar betaal je €1,399 voor benzine en €1,169 voor diesel.

Lees ook

Stadsschouwburg en Oosterpoort

Muisstil: zo zien de Stadsschouwburg en Oosterpoort er in quarantaine uit

Alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast, zo besloot het kabinet. De maatregelen om de verspreiding...
besmettingen Groningen

Coronavirus in cijfers: zoveel bevestigde besmettingen zijn er in Groningen

Het coronavirus houdt ons leven inmiddels al een paar weken in zijn greep. Hoeveel besmettingen zijn...
Museum aan de A

Groningen een historische parel rijker: nieuw Museum aan de A krijgt groen licht

Het heeft vijf jaar geduurd, maar de lang gekoesterde wens voor een nieuw historisch museum in Groni...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Getipt

adv.