Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen carnaval in Groningen: hier kun je wél terecht

Door Carin Van der Meij 18 februari 2020

In Groningen kom je dit weekend geen hossende carnavalsvierders tegen, maar dat betekent niet dat je thuis hoeft te blijven. Want er zijn genoeg steden waar carnaval wel gevierd wordt. Check hier waar jij als Groninger naartoe kunt.

Geen carnaval in Stad, wel verderop in de provincie. Zo is het van 21 tot en met 25 februari carnaval in Kloosterburen (Kronkeldörp) bij CV Oldeclooster. De carnavalsoptocht is op 23 februari om 14.00 uur. De carnavalsoptocht van Ter Apel (Kloosterwieke) bij CV De Kloosterwiekers vindt plaats op carnavalszaterdag 22 februari 2020 om 14.00 uur.

Geen zin om in Groningen te blijven tijdens carnaval? Bij deze indebuurt-steden kun je ook terecht!

Arnhem

In Arnhem is carnaval niet zo groot als in het zuiden, maar het wordt wel degelijk gevierd met onder andere een carnavalsoptocht. Zondag 23 februari is de 44e editie. De optocht gaat recht door de Arnhemse binnenstad. Check hier alle details.

Dordrecht

Carnaval in Dordrecht wordt klein gevierd. Op zaterdag 22 februari is er een optocht en zijn er wat carnavalsfeestjes. Wil je feest vieren met de Schapenkoppen? Bekijk hier de planning van carnaval in Dordrecht.

Doetinchem

Optocht, ouwewijvenbal, kroegentocht: in Doetinchem kun je wel een feestje bouwen met carnaval. Het is een dikke twee uur rijden vanaf Groningen, maar dan heb je ook wat. Hier vind je alles wat je moet weten over carnaval in Doetinchem.

Deventer

Het carnavalsfeest wordt op vrijdag 21 februari officieel geopend bij het stadhuis. De dagen daarop kun je lekker hossen in de stad. Check hier alle activiteiten.

Den Bosch

Het is algemeen bekend: in Den Bosch weten ze wel hoe je carnaval moet vieren. Alleen, waar is dat feestje? Lees hier alle informatie over carnaval in Den Bosch.

Delft

In Delft vieren ze tussen zaterdag 22 en dinsdag 25 februari feest. Dit wil je weten over carnaval 2020 in Delft, oftewel: Kabbelgat.

Breda

Wil je tussen de Kielegatters carnaval vieren? Trek dan je beste pakkie maar aan, want in Breda maken ze er echt werk van. Van de route van de Grote Optocht tot het motto van ’t Kielegat: hier vind je alle informatie over carnaval in Breda.

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom viert geen carnaval, maar Vastenavend. Op zaterdag 22 februari start het feest met een intocht. Een paar dagen later – dinsdag 25 februari – is de grande finale met een optocht. Check hier het programma.

Eindhoven

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari heeft Eindhoven een andere naam: Lampegat. Dan zijn de straten bezaaid met confetti en feestende mensen. Zie jij dit enorme carnavalsfeest wel zitten? Bekijk hier hoe je je voorbereidt op carnaval in Eindhoven.

Enschede

Wil je carnaval vieren, maar hoeft het van jou niet zo massaal? Dan is Enschede een goede optie. Daar draait het voornamelijk om de carnavalsoptocht op zaterdag 22 februari. Lees hier alle info over deze optocht.

Helmond

Ook Helmonders zijn van de partij met carnaval. Van vrijdag 21 tot dinsdag 25 februari staan er een aantal carnavalsactiviteiten op de planning. Nieuwsgierig naar de feestjes, carnavalsoptocht en carnavalsmis? Lees hier dan verder.

Hengelo

Vooral de carnavalsoptochten in Hengelo zijn echte trekpleisters. Duizenden mensen komen op de Verlichte Optocht en gezinscarnavalsoptocht af. Wil jij de optochten zelf bewonderen? Hier lees je meer.

Nijmegen

Wil je je dansmoves in alle vrijheid laten zien? Dan ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Hier wordt wel degelijk carnaval gevierd, maar is het niet zo druk als in Breda en Den Bosch. Op de Grote Markt staat een tent waar veel verkleed publiek op afkomt en zondag is er een optocht. Nieuwsgierig? Lees hier meer details.

Tilburg 

Tilburg is de ideale plek om lekker mee te zingen op carnavalskrakers. Vijf dagen lang is de stad in de ban van carnaval en jij kunt er onderdeel van uitmaken. Bekijk hier alle informatie over carnaval in Tilburg.

Westland

De Lier, Wateringen en Poeldijk zijn de places to be tijdens carnaval in het Westland. In De Lier – tijdens carnaval ook wel het Bukkersgat genoemd – zorgt carnavalsvereniging De Theebukkers voor een goed feestje, bekijk het programma hier. Maar vergeet ook zeker niet Wateringen te bezoeken, daar staan genoeg leuke activiteiten op de planning.

Alle carnavalsoptochten in kaart

De feestjes met carnaval zijn natuurlijk onvergetelijk, tenzij je net een borrel teveel op hebt. Maar de carnavalsoptochten zijn toch wel het hoogtepunt. De keuze is reuze: in Nederland zijn er bijna negenhonderd optochten met carnaval. Op onderstaande kaart bekijk je carnavalsoptochten in de omgeving van Groningen en in de rest van het land:

Wil je zien: dit Groningse grachtenpand uit de middeleeuwen

Eén van onze favoriete Instagramaccounts is Funda’s Finest. De meest bijzondere huizen komen voorbij...
koningsdag 2020

Koningsdag 2020 in Groningen: dit is er te doen

Groningen kleurt – net als de rest van het land – op maandag 27 april 2020 oranje. Markten, feestjes...
Lak-It

What the lak? De eerste do it yourself-nagelsalon is geopend in Groningen

Liefhebbers van een lakje, opgelet! Groningen is weer heel tof concept rijker: Lak-It. De eerste do ...

Meer over

Doen

adv.