Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eurosonic Noorderslag 2020: dit moet je weten

Door Sharon Bremer 14 januari 2020

Deze week wordt de binnenstad van Groningen omgetoverd tot hét decor van Eurosonic Noorderslag (ESNS). Meer dan veertig nationaliteiten en veertigduizend bezoekers komen kijken naar de driehonderdvijftig optredens op vijftig podia. Zo, dat zijn nogal wat aantallen, hè? Wil jij ook een kijkje nemen? Als jij door de bomen het bos ook niet meer ziet, is dit handig om te weten.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een showcase-festival voor Europese artiesten en vindt plaats van woensdag 15 januari tot en met zaterdag 18 januari. Bekende én minder bekende muzikanten krijgen hier de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals. De springplank voor muziektalent, dus.

Dua Lipa en meer

Doordat deze artiesten (nog) niet zijn doorgebroken, kan het goed zijn dat je de namen niet kent. Tippie! Zoek de bands, muzikanten of muziekgenres van te voren op via Youtube. ESNS is voor veel artiesten een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Wist je dat artiesten als Shame, Her, Alma, Roosevelt, Aurora en Dua Lipa ooit zijn begonnen op Eurosonic?

Geen zin om alles zelf uit te zoeken? 3FM maakte een lijstje met volgens hun veelbelovende artiesten:

Blanks (NL)
Georgia (GB)
Celeste (GB)
Squid (GB)
Amy Root (NL)

Timetable

Heel handig: via de digitale timetable van ESNS kun je selecteren op muziekgenre. Hou van je rock, of ben je meer fan van jazz? Daarnaast zie je natuurlijk precies waar en wanneer je moet zijn voor welke artiest. Ook kun je je eigen favorieten aangeven in de timetable. Woensdag, donderdag en vrijdag (Eurosonic) vinden alle optredens plaats in en rondom de binnenstad. Op zaterdag (Noorderslag) zijn alle optredens in de Oosterpoort. Dan wordt ook de Popprijs uitgereikt.

Betalen met je bandje

Je kunt zowel losse tickets (per avond) kopen als een passepartout voor het hele festival. Deze verschillende tickets vind je hier. Dit e-ticket moet je omruilen voor een polsbandje bij de box office, die vind je dit jaar in het Groninger Forum op de Nieuwe Markt 1. (Open op woensdag en donderdag van 15:00 – 00:00 en op vrijdag van 16:00 tot 23:00 uur.) Het polsbandje is je entree voor ESNS. Aan dit polsbandje zit een chip, waar je saldo op kunt zetten bij een top-up point. Met deze chip kun je betalen bij de bar. Da’s handig, want zo hoef je niet te slepen met cash of bang te zijn dat je je portemonnee kwijtraakt.

Gratis

Er zijn bijna 350 acts te zien op zo’n vijftig verschillende podia in Groningen. Bij sommige locaties kom je alleen binnen met je polsbandje, maar op sommige locaties, zoals voorgaande jaren op de Grote Markt, kun je gratis naar de muziek luisteren. Ook locaties als Warhol en Het Pakhuis zijn gratis toegankelijk dankzij Grunnsonic. De line-up van de gratis toegankelijke optredens vind je hier.

Meer informatie over Eurosonic Noorderslag vind je hier. Veel plezier!


Lees ook

Grunnsonic

Deze Groningse talenten komen op Grunnsonic 2020

Groningen is van 15 januari tot en met 18 januari 2020 hét decor voor één van de grootste muziekeven...
waldo

Meedoen! Studenten organiseren levend Where’s Waldo in Groningen

Wie kent 'm niet? Waldo, het getekende mannetje met zijn rood-wit-gestreepte outfit en muts? Er komt...
bucketlist

Bucketlist voor 2020: deze dingen moet je gedaan hebben als Groninger

Goede voornemens? Saaaaai. Wij strepen liever leuke activiteiten van onze Groningse bucketlist af. D...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.