Uitzendbureau voor thuiswerk blijkt gat in de markt: ‘Zelfs reacties uit Indonesië’
Aangeboden door Thuiswerkcompany

Werken vanuit huis is ideaal. Je bent flexibeler, kunt je eigen koffie drinken en bent in mum van tijd op ‘kantoor’. Stichting Thuiswerkcompany is een platform voor thuiswerkvacatures. ”Het is een gat in de markt”, vertellen oprichters Emiel Veerbeek (27) en Edo Ladage (31).
Toen het coronavirus uitbrak, gingen collega’s Emiel en Edo allebei thuiswerken. ”Tijdens Skypesessies hadden we het regelmatig over corona en de gevolgen daarvan voor het bedrijfsleven. We voelden wel aan dat thuiswerken een belangrijk onderdeel van de samenleving zou worden. En we kenden geen enkel uitzendbureau echt gericht op thuiswerk. Toen hebben we samen met de Thuiswerkcompany opgericht.”
Groeiende behoefte aan thuiswerk
De behoefte aan thuiswerk bleek groot. ”Er kwamen gelijk enorm veel reacties binnen. Uit Nederland, maar ook uit Suriname, Indonesië en België”, vertelt Emiel. ”Inmiddels hebben wij ruim 10.000 inschrijvingen ontvangen van mensen die op zoek zijn naar een baan.”
Uitzendbureau voor thuiswerk
Stichting Thuiswerkcompany is een uitzendbureau/intermediair. Het platform biedt een breed scala aan (voornamelijk thuiswerkvacatures, zoals administratief werk en inpakwerk. ”Als werkzoekende wil je weten waar je aan toe bent”, geeft Emiel aan. ”Daarom nemen wij na aanmelding binnen enkele dagen contact met je op. Je kunt je inschrijven via de website.”
Makkelijk voor werkgevers en werknemers
Ben jij werkgever? Edo en Emiel matchen je graag met jouw nieuwe werknemer. ”We focussen ons voornamelijk op middelgrote en kleine bedrijven. Ook bemiddelen we tussen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en bedrijven.”
Stichting Thuiswerkcompany neemt jou al het werk uit handen: van (gratis) vacatureplaatsing tot screening en evaluatie van de eerste week van de aangenomen sollicitant. Je betaalt pas zodra je een nieuwe werknemer hebt. ”Veel bedrijven hebben minder te besteden voor werving en selectie. Daar houden wij rekening mee. We vragen een vast bedrag en geen percentage van het te verdienen salaris”, legt Emiel uit.
Investeren in de maatschappij
Met het geld dat de stichting ontvangt, financieren de ondernemers maatschappelijke activiteiten gerelateerd aan armoede. Denk aan het omscholen van werkzoekenden, giften aan de Voedselbanken en schuldhulpverlening. ”Zo kunnen we iets teruggeven aan de maatschappij en investeren we in de toekomst.”
De ondernemers hebben ook al nieuwe plannen. In de toekomst gaan ze websites bouwen voor anders branches als logistiek, horeca, productie, facility, schoonmaak en techniek.