Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor biertjes, borrels en bites ga je naar Beer&

Door Sharon Bremer 16 augustus 2019

Met inmiddels 50 speciaalbieren op fles en 7 op de tap is het cirkeltje rond. Want het verhaal van Beer& begint zoals elk goed verhaal: “Met alcohol”, lachen eigenaren Sjoerd Tjio en Jorn Steenhuis. 

Ze kennen elkaar van school en hadden allebei de ambitie om voor zichzelf te beginnen in de horeca. Jorn werkte bij Pappa Joe, Sjoerd bij De Toeter. Zoals gezegd, de ambitie was er, nu de uitvoering nog. Na een avond waarop alcoholische versnaperingen zeker hebben meegespeeld, waren de twee erover uit: wij gaan samen een horecazaak beginnen.

Beer&
Foto | Beer&

De beer in Beer&

En zo geschiedde. Het concept was voor Jorn en Sjoerd direct duidelijk: het moet een plek zijn waar eten een belangrijke rol speelt, aangevuld met speciaalbier. “We hebben anderhalf jaar de tijd genomen om het plan te schrijven voor Beer&. Twee keer per week dronken we koffie en waren we aan het brainstormen”, vertelt Jorn. “Dat zijn flink wat koppen koffie geweest”, vult Sjoerd lachend aan. Hij vervolgt: “We schreven twee pagina’s, en schrapten er vervolgens weer één. Speciaalbieren waren toen upcoming, maar nog niet in restaurants. Dat werd onze basis, goed en lekker eten en keuze uit veel speciaalbieren.”

De & in Beer&

Over dat eten gesproken. Want bij een borrel wil je een bite en die hebben ze bij Beer& genoeg, wordt na een blik op de menukaart duidelijk. “We werken veel samen met leveranciers uit de buurt”, vertellen ze. “We halen vijf keer per week verse vis bij vismakelaar Poseidon, vlees halen we bij de marktslager en het brood bij BAQ. Daarnaast hebben we een eigen moestuin van 120 m2 in Assen, waar we altijd verse groenten vandaan halen. Al onze ingrediënten zijn dus lokaal.”

Niet omdat het 𝗺𝗼𝗲𝘀, maar omdat het kan. De eerste zonnestralen zijn weer geweest en ons eigen tuintje staat in volle…

Posted by Beer& on Friday, 7 June 2019

Feest&

Onlangs mocht restaurant/bar Beer& zijn tweede verjaardag vieren. De mannen zijn trots, want hun zaak loopt als een speer. Inmiddels hebben ze hun draai als horeca-eigenaren gevonden. “Dat was in het begin wel anders. Het eerste half jaar heb je geen idee waar je mee bezig bent”, vertelt Jorn. “Je krijgt een soort spoedcursus, want we gingen in de zomer open en het was smoordruk. Nu kunnen we terugkijken op de afgelopen jaren en weten we wanneer er drukke periodes voor de deur staan.”

Werk&

Sjoerd en Jorn zijn de gezichten van het bedrijf en staan daarom altijd in de bediening. Ze worden bijgestaan door vijf collega’s. Het leukst vinden ze de vrijheid die ze hebben als eigen baas, maar ze geven beiden toe dat het kei- en keihard werken is. “We zijn zeven dagen per week open. Doordeweeks vanaf 16:00 uur, maar in het weekend al vanaf 13:00 uur. Dan doen we ook lunch erbij.” Ondanks het harde werken, durven ze wel naar de toekomst te kijken. “We willen groter worden!”, aldus Jorn. “Maar eerst gaan we dit goed neerzetten. Je moet niet te snel willen.”

Foto | Beer&
Foto | Beer&
Foto5 | Beer&
Foto3 | Beer&
Foto4 | Beer&
Foto6 | Beer&
Foto2 | Beer&

Meer informatie over Beer&? Neem een kijkje op de website!


Meer over Beer& ontdekken?

Beer& restaurants en horeca

Gesloten13:00 - 22:00

Rodeweg 1, Groningen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook

Alvaro en Gerben

Smaakaron: kleine macarons, grote ambities

De Oude Ebbingestraat is een héle leuke winkel rijker: Smaakaron! Zo'n drie maanden geleden openden ...
Carmen - Woonzooi

Carmen Cazemier van Woonzooi: ‘Ik kies alle producten met mijn hart’

'Maak het mooi met Woonzooi', zo luidt de slogan van de woonwinkel in de Groninger Zwanestraat. De w...

adv.