Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Masapait is trots op zijn outdoorgym: ‘Van plek vol onkruid naar sportschool in de buitenlucht’

Door Leonie Kort 18 september 2020

Groningen barst van de creatieve ondernemers met toffe plannen en slimme ideeën. Vinden we leuk! Het coronavirus heeft ondernemers gedwongen om nóg creatiever te worden, zo ook sportondernemer Masapait. Het resultaat? Een outdoorgym! 

‘Sport- en fitnessclubs sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur,’ de minister sprak de woorden uit waar Masapait voor vreesde. Toch is de ondernemer niet bij de pakken neer gaan zitten en bedacht hij een nieuw concept: een outdoorgym.

Onkruid

“Ik zat ineens zonder werk,” vertelt Masapait. “Ik ben begonnen met klusjes in en rondom de sportschool, tijdens het onkruid wieden dacht ik: waarom maak ik op deze plek geen outdoorgym?,” zo gezegd, zo gedaan.

Masapait runt een sportschool onder de naam MAS-PT. Bij MAS-PT kun je terecht voor personal training, fitness en boksclinics. In samenwerking met andere sportondernemers heeft Masapait de schoffels gepakt, materialen besteld en een outdoorgym opgebouwd.

In de buitenlucht

De outdoorgym is toegankelijk voor alle leden van de sportschool. “De reacties zijn super positief. Mensen waren blij dat ze konden blijven sporten. Ook nu de sportschool weer open is blijft de outdoorgym veelvuldig in gebruik,” aldus de ondernemer. “Het is een uitbreiding van onze trainingsruimte en in de zomer ideaal om te sporten en te tannen,” grapt Masapait.

Meer lezen?

Coronaproof daten! 7 x toffe activiteiten voor je eerste date in Groningen

Je hebt al ellenlange gesprekken gevoerd via Tinder, komt elkaar iedere avond tegen in de supermarkt...

Heftig! Groningen kleurt rood op de bodemdalingskaart

Wie in de Groningen woont weet: van tijd tot tijd voel je de grond onder je voeten trillen. De laats...

Grote kans dat wij jouw voornaam kunnen raden op basis van je geboortejaar

Als je een populaire voornaam hebt, zijn er genoeg sleutelhangers, bekers en andere producten met je...

adv.