Van kroeshaar tot lichte slag, krullenkapster Suzette weet raad met álle krullen

Aangeboden door CuraCurls

Links voor | Rechts na | Foto door CuraCurls

Weet je je geen raad meer met je droge of onhandelbare krullen? Ben je al tijden op zoek naar een goede krullenkapper? Stop dan maar met zoeken, want Groningen is krullenexpert rijker: Suzette Sporkslede van CuraCurls. De krullengoeroe verhuisde zo’n tien jaar geleden van Curaçao naar Groningen, maar kon in het Noorden nergens een kapper vinden die met haar kroezige krullen overweg kon. Dus besloot ze het heft in eigen hand te nemen en de kappersopleiding te volgen. Inmiddels heeft ze haar eigen salon en is ze gespecialiseerd krullenkapper.

Suzette heeft zelf een prachtige bos krullen. Daarom weet ze als geen ander hoe lastig het kan zijn om je krullen goed te verzorgen. “Toen ik in Groningen geen geschikte krullenkapper kon vinden, ben ik zelf kappertje gaan spelen”, lacht Suzette.

Honing of kokos

Op Curaçao ging Suzette naar haar eigen kapper, maar toen ze verhuisde naar Groningen kon ze niemand vinden die haar krullen net zo goed in bedwang kon houden. Dus besloot ze zelf los te gaan met allerlei producten. “Maar dat was natuurlijk hartstikke slecht voor mijn haar!”, vertelt ze. “Het werd droog en brak af. Daarom ben ik me steeds meer gaan verdiepen in haarproducten, en dan met name in haarproducten voor krullend haar. Krullend haar is droger dan stijl haar, dus is het enorm belangrijk dat je de juiste, voedende producten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan producten met onder andere honing, aloë vera, shea butter of kokos. Gelukkig weet ik dat nu”, besluit ze met een knipoog.

Grote voorsprong

Je zou kunnen zeggen dat Suzette ervaringsdeskundige is op het gebied van krullen. Ze heeft vrijwel élk denkbaar product geprobeerd op haar eigen haar, en daardoor begon haar interesse voor de kapperswereld te groeien. “Vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt”, begint ze, “en heb ik een kappersopleiding in Amsterdam gevolgd. De opleiding was speciaal gericht op krullen. Ik had een grote voorsprong omdat ik zelf al zoveel onderzoek naar producten had gedaan en natuurlijk omdat ik veel geoefend heb op mijn eigen kroeshaar. Op deze opleiding heb ik ook geleerd om te gaan met andere soorten krullen, zoals de krullen in Europees haar. In Appingedam heb ik extra lessen genomen om Europees krullend haar te kunnen behandelen.”

Archiefbeeld genomen voor corona | Foto door CuraCurls

Krullen zijn mooi!

Suzette heeft niet altijd zo’n weelderige bos krullen gehad. Sterker nog, ze heeft bijna haar hele leven stijl haar gehad! “Als ik daar nu aan terugdenk, heb ik daar spijt van”, vertelt ze. “Op Curaçao is het ‘normaal’ om je haar stijl te maken en dat gebeurt meestal met chemische middelen. Dit werd voor het gemak gedaan. Men wist geen raad met kroeshaar. Om het makkelijker te kunnen kammen, wordt het haar ontkroest. Tegenwoordig zijn er zoveel producten op de markt waarmee je kroes en krullend haar kan behandelen waardoor het ontkroezen steeds vaker achterwege wordt gelaten.”

Krullentovenaar

In haar salon aan huis, aan de Grevingaheerd 9 in Groningen, heeft Suzette de boel zó ingericht dat haar klanten een complete treatment krijgen. “Ik heb een kappersstoel waar mensen in kunnen liggen voor de ultieme ontspanning”, lacht Suzette.  “Het leukste moment is als mensen uit de stoel komen en in de spiegel kijken. Ik krijg echt kippenvel van de reacties! Mensen zeggen dat ze nog nooit zulke mooie krullen hebben gehad of noemen me zelfs een tovenaar. Daar doe ik het voor, ik wil anderen blij maken door mooie krullen te knippen en mensen hun eigen haar te laten waarderen.”

Eigen haarproducten

Er staat zelfs nog iets enorm spannends voor Suzette op de planning: ze is bezig met haar eigen haarverzorgingslijn! “Ik ben, samen met mijn docent van de kappersopleiding, bezig met het ontwikkelen van een eigen haarverzorgingslijn. Die bestaat uit drie producten: een shampoo, conditioner en moisturizer. Door het zelf te ontwikkelen weet ik precies wat erin zit, waardoor ik helemaal achter het product sta. Deze week krijg ik de eerste testers, heel spannend dus!”, besluit ze lachend.

Wil je meer weten over CuraCurls? Je vindt haar op Facebook of Instagram onder de naam CuraCurls. Bel voor een afspraak met Suzette op 06 20166263 of mail naar [email protected] Ook op de website kun je een afspraak plannen. 

CuraCurls

Grevingaheerd 9 , 9737 SB Groningen

Nu gesloten

Meer informatie

CuraCurls

Grevingaheerd 9 , 9737 SB Groningen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Doete van Dubbelzen lanceert de ultieme mommyguide: ‘Er miste een gids voor moeders’”

Doete van Dubbelzen lanceert de ultieme mommyguide: ‘Er miste een gids voor moeders’

Doete dubbelzen
Ga naar “De eerste Week van de Stenen Winkel is een feit: ‘Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers’”

De eerste Week van de Stenen Winkel is een feit: ‘Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers’

Gevel exterieur en etalage liatelier
Ga naar “Groningse Daan doet mee aan NK papieren vliegtuigjes gooien: ‘Hij was zo goed gelukt’”

Groningse Daan doet mee aan NK papieren vliegtuigjes gooien: ‘Hij was zo goed gelukt’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “Biodermal van € 27,98 voor € 13,99”

Biodermal van € 27,98 voor € 13,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Badjas € 14,99”

Badjas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker voor vlees- en visafdeling”

Medewerker voor vlees- en visafdeling

 • Amazing Oriental Groningen
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Recruiter”

Recruiter

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Beleidsmedewerker Wonen”

Beleidsmedewerker Wonen

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker, Gemeente Groningen”

Administratief medewerker, Gemeente Groningen

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Woonbegeleider opvang Oekraïense vluchtelingen”

Woonbegeleider opvang Oekraïense vluchtelingen

 • Maandag®
 • Fulltime/Parttime