Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

The Stockroom: een speakeasy bar in hartje Stad

Door Sharon Bremer 26 november 2019

Hij zit er wel, maar je ziet ‘m niet: The Stockroom. Een ‘speakeasy’-cocktailbar verstopt in de Oosterstraat en alleen toegankelijk via een geheime deur. Aan het roer staan Erik Beeftink en Lennart Deddens, die het bedenken en shaken van cocktails naar een hoger niveau brengen. Extra leuk: ze zijn verkozen tot beste nieuwe cocktailbar van Nederland en daarmee de winnaar van de Entree Awards 2019!

Voordat The Stockroom een feit was, volgde Erik een opleiding tot bartender in Australië aan de International Bartender School. “Daar leer je de basis van de cocktailwereld”, legt hij uit. Toen hij klaar was met de opleiding ging hij in restaurant Het Zusje van André Dokter werken. “De ruimte naast het restaurant kwam vrij en eigenaar André vroeg mij of ik daar een cocktailbar wilde openen. Daar moest ik wel even over nadenken, want ik was toen pas 26 en moest nog veel leren. Daarom heb ik Lennart gevraagd of hij mij wilde helpen met het opstarten van de zaak.” Lennart zit al langer in de cocktailbusiness met zijn bedrijf Boilermaker, dat hij samen met twee compagnons runt. Daarnaast is hij de beste bartender van 2015 geworden.

The Stockroom

Roaring 20’s

The Stockroom is niet zomaar een cocktailbar. Erik omschrijft het concept als ‘speakeasy’, een geheime bar toegankelijk via verborgen deuren. “Dit concept komt uit de jaren ’20 en is ontstaan tijdens de drooglegging in Amerika. Er mocht geen alcohol geschonken worden en daardoor kwamen er overal geheime bars. Want meer dan de helft van Amerika was op dat moment alcoholist”, voegt hij er lachend aan toe. “Ik vond dit concept erg leuk. Toen kreeg ik het aanbod om in de opslagruimte van Het Zusje van André Dokter iets te openen, maar wel onder de voorwaarde dat een deel van de ruimte opslagruimte bleef. Dat paste perfect in het concept en alle puzzelstukjes vielen op hun plek.”

stockroom

Klassiek

“The Stockroom is een klassieke cocktailbar, gasten kunnen élke cocktail bestellen die ze kennen. Dat zijn er natuurlijk honderden, maar zolang wij de ingrediënten hebben, kunnen we elke cocktail maken. De beleving van de gasten staat voor ons op nummer één, net als de kwaliteit.” Die kwaliteit kunnen ze garanderen door alle (verse!) ingrediënten die ze gebruiken: “We proberen alles zelf te maken, behalve de drank. We hebben een plank vol grote weckpotten waar we al eigen siropen maken. Daarnaast zijn we altijd met genoeg personeel, zodat we de tijd kunnen nemen om de gasten te woord te staan als ze vragen hebben over de cocktails. Bij The Stockroom gaat het om de beleving, het is een avondje uit.”

Ook een keer een cocktail proeven bij The Stockroom? De cocktailbar zit gevestigd aan de Oosterstraat – maar je moet dus goed zoeken naar de voordeur! Er zijn 40 zitplekken en een aantal staplekken. Een herfstig cocktailtippie: probeer de Wall Street Crash, met gin, pompoen en limoen!


Meer over The Stockroom ontdekken?

The Stockroom cocktailbars

Gesloten17:00 - 00:00

Oosterstraat 24-1, Groningen

Bekijk meer:cocktailbars

Lees ook

3fm

3FM Serious Request dit jaar met eindknaller in Groningen

Als de pepernoten in de winkel liggen en de eerste kerstpop-up stores tevoorschijn komen, weet je da...
eten

Chill! 5 x hier kun je eten voor minder dan 15 euro

Is de bodem van je portemonnee in zicht, maar wil je toch gezellig uit eten? Gelukkig hoeft dat in G...
Bonbini BeachClub

Nieuwe beachclub in Groningen: voortaan een enkeltje Paterswoldsemeer

Niet meer naar Aruba, St. Tropez of Ibiza, want zon, zee en strand komen gewoon deze kant op. Aan he...

adv.