Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hotspot El Maïda open: ‘Ik moest mijn vrienden beloven veel vegetarisch op de kaart te zetten!’

Door Sharon Bremer 4 juni 2020

De Folkingestraat is sinds deze week een hotspot rijker: El Maïda, het nieuwe zusje van delicatessenwinkel Le Souk en restaurant Mechoui. Hier kun je terecht voor vers belegde broodjes, zoete lekkernijen en lunchgerechten uit de Noord-Afrikaanse keuken. 

Aan het roer van de nieuwe horecazaak staat de goedlachse en vriendelijke Nazim Kemmoun, die ook restaurant Mechoui runt verderop in de Folkingestraat. Nazim is de zoon van M’hamed Kemmoun, die sinds 1982 de eigenaar is van delicatessenwinkel Le Souk, één deur naast El Maïda. Volg je het nog? Bij Le Souk scoor je vers fruit, groente, kruiden, specerijen en allerlei lekkere hapjes. Bij El Maïda kun je nu lekker lunchen en bij Mechoui kun je terecht voor het avondeten. En dat allemaal in de Folkingestraat. Zo, ben je weer op de hoogte!

El Maida Groningen
Foto | Ellen Heinen

‘Ik moest het beloven’

Eén blik op de kaart van El Maïda, en je ziet verrassend veel vegetarische (en vegan) opties. Huh, in de Noord-Afrikaanse keuken? “Ja”, lacht Nazim. “Bijna al mijn vrienden zijn vegetariër, en ik moest ze beloven om veel vegetarische gerechten op de kaart te zetten!”

Van baba ganoush tot een Mediterrane vijgensandwhich en van tajine kofta tot soep en baklava, als je je smaakpapillen wil verwennen ben je hier aan het juiste adres. Voeg daar de gastvrijheid van Nazim en het gezellige interieur (mét knusse zithoekjes!) aan toe, en je hebt gegarandeerd een hele leuke maaltijd. Of lekker met je bolletje in het zonnetje, want voor én achter is een terras waar je kan zitten.

Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen

Tijd met elkaar doorbrengen

Onder het genot van goed eten en lekker bijkletsen met familie of vrienden: dát is de filosofie van El Maïda. “Werk, school en andere activiteiten kunnen ervoor zorgen dat je soms geen tijd hebt om je vrienden en familie te zien. Daarom vinden we gezamenlijk eten het belangrijkste moment van de dag. Aan een volle tafel eten met je dierbaren is daarom ook het beste moment om bij te praten en tijd met elkaar door te brengen”, licht Nazim toe.

El Maida Groningen
Foto | Ellen Heinen

Eindelijk open

In eerste instantie zou El Maïda op 19 maart al open gaan, maar vier dagen voor de geplande opening trok de zwarte donderwolk die corona heet over de zaak en werd de opening uitgesteld. “We vonden het natuurlijk superjammer dat de horeca dicht moest en we de opening uit moesten stellen.”

Nazim is blij dat de zaak nu eindelijk open kan: “Het was tot het laatste moment niet zeker, maar we hebben besloten de deuren tóch open te gooien deze week.” Gelukkig maar, want nu is Groningen een hele leuke hotspot rijker.

Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen

Meer over El Maïda ontdekken?

El Maïda lunch

Gesloten09:00 - 18:30

Folkingestraat 19, Groningen

Bekijk meer:lunch

de groningse schaar mondkapjes

Abdin en Fatten maken mondkapjes: ‘De echte drukte komt na 1 juni, als ze verplicht worden’

Je kunt er bijna niet meer omheen: mondkapjes. Je ziet ze in alle soorten en maten, in felle kleuren...
privéstrand groningen

Deze zomer zonnen op je privéstrand? Dan kan in Groningen (en is helemaal niet duur)

Kennen jullie Rebel Rebel Hostel al? Dat is dat toffe (en eerste!) containerhostel in Groningen, op ...
Esther

Esther begon een onderneming tijdens de coronacrisis: ‘Het hele huis ligt vol met bloemen!’

Is het spannend om een eigen zaak te beginnen? Absoluut. Is het nóg spannender om een eigen zaak te ...

adv.