Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw! Bij de Sluis is de hele winter open als havermoutbar

Door Sharon Bremer 8 november 2019

Leuk nieuws! Groningen is een superhip, uniek concept rijker: de havermoutbar van Bij de Sluis. Die hadden we nog niet in Stad! Hier kun je terecht voor ontbijt of lunch met homemade granola, vers fruit en heerlijke dingen als chocola, kokos, pindakaas of noten. In een bowl, ja. Geloof ons: dat is smullen!

Bij de Sluis kennen we natuurlijk als ijssalon en dé plek aan de Zuiderhaven waar je sups kunt huren. Rondje gracht op een sup? Dan ga je naar Bij de Sluis. Leuk voor in de zomer, maar de winter dan? Eigenaar Hans kwam met dé oplossing om Bij de Sluis ook in de winter open te houden. Na een kleine verbouwing gingen begin november de deuren van Bij de Sluis (opnieuw) open, maar niet als ijssalon. Als havermoutbar!

Bij de Sluis
Foto | Ellen Heinen

Douze points

Zoals we van Bij de Sluis gewend zijn is het uitzicht natuurlijk douze points. En we zijn ook wel érg benieuwd naar dit nieuwe concept. Reden genoeg om even langs te gaan! “Koffie?”, vraagt Hans als we binnenlopen. Lekker!

Van ijssalon naar havermoutbar

We beginnen bij het begin. Een havermoutbar, hoe kom je d’r op? “Ik kwam er vrij snel achter dat er nergens een havermoutbar te vinden is in Nederland”, legt Hans uit. “In Amerika is het concept enorm populair. En tsja, als ik zie dat er iets ontbreekt, wil ik het doen! Na het zomerseizoen heb ik de deuren dichtgegooid, research en inkopen gedaan, de boel voorbereid en is nu Bij de Sluis opnieuw opengegaan als havermoutbar”, lacht hij.

Try it oat

Wat moeten we ons daar dan bij voorstellen, zo’n havermoutbar? Een blik op de menukaart geeft duidelijkheid. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende oat bowls, zowel warm als koud. Hoe lekker klinkt de apple pie oat bowl, met warme appel, kaneel, rozijnen, granola en honing? “In plaats van havermout gebruik ik havergrutten”, licht Hans toe. “Die zijn minder bewerkt dan havermout en dus gezonder. Ook hebben ze iets meer bite, wat lekkerder is in een bowl. Ze worden vijftig minuten gestoomd zodat de voedingswaarden hoog blijven. Daarom ben ik hier elke ochtend om 07.00 uur al”, lacht hij. “Om de grutten te stomen.”

Foto | Bij de Sluis
Foto1 | Ellen Heinen
Foto3 | Ellen Heinen
Foto | indebuurt Groningen

Puur

Hij is pas anderhalve week open, maar heeft nu alweer plannen voor de toekomst. “Ik wil ook bananenbrood gaan verkopen naast de oat bowls en ik ben bezig met een vervanger voor de frisdranken. Want alles wat ik hier verkoop is plantaardig, gezond en puur, behálve de frisdranken. Daar wil ik vanaf. Zelfs de servetten zijn ongebleekt”, grinnikt hij.

Toekomst

Rond februari wordt Bij de Sluis weer omgetoverd tot een ijssalon. “Mocht de havermoutbar enorm goed gaan lopen, kan het maar zo zijn dat ik de oat bowls het hele jaar ga verkopen!”


Meer over Bij de Sluis ontdekken?

Bij de Sluis restaurants en horeca

Bij de Sluis 1, Groningen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook

Het Groot Handelshuis

Naast Jumbo komt ook dít in het oude V&D-pand

'Oude glorie in ere hersteld op de Groningse Grote Markt, voormalig warenhuis wordt Het Groot Handel...
Pure

Pure: waar de zoete lekkernijen én mensen pure zijn

Hij zit al acht jaar op (bijna) dezelfde plek aan de Vismarkt en is daarmee niet meer weg te denken ...
ijsbaan

Deze winter tóch een ijsbaan op de Grote Markt!

Goed nieuws! We krijgen dit jaar wél een ijsbaan op de Grote Markt, maar in een nieuw jasje: Het Gro...

adv.