Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naast pepernoten komt Van Delft ook met een kerstassortiment

Door Sharon Bremer 29 november 2019

Onze favoriete pepernotenwinkel heeft dit jaar iets nieuws: een kerstassortiment! De pepernoten blijven, maar de winkel wordt aangevuld met chocoladezoenen in allerlei bijzondere smaken, zoals champagne en cappuccino. Reden genoeg voor indebuurt om een kijkje te nemen!

Aan het roer van de Groningse vestiging van  Van Delft De Pepernotenfabriek staan Miranda en Annemiek, twee actieve en vrolijke ondernemers die de zaak al een aantal jaar runnen. Annemiek vertelt hoe zij in de pepernotenwereld terecht is gekomen: “Vrienden van mij hebben de pepernotenfabriek in Harderwijk en vroegen of ik de winkel in Groningen wilde bestieren. Ze begonnen toen met vier winkels: in Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Haarlem. Het sloeg direct zo goed aan, Groningen heeft onze pepernoten omarmd”, vertelt ze lachend.

pepernoten
Het team van Van Delft. Foto | Van Delft

Kerst

De Pepernotenfabriek is sinds vijf jaar zo’n vier maanden per jaar in Groningen te vinden. Van Delft zat eerst aan de Folkingestraat, toen aan de Brugstraat en is nu te vinden in de Astraat. “Het is een hele uitdaging om elk jaar weer te zoeken naar een nieuw pand”, lacht Annemiek. De deuren openen in september en sluiten 28 december, net na kerst. Precies de reden waarom er dit jaar ook een kerstassortiment te vinden is! “Het wordt een leuke mix van kerst en pepernoten. Zo krijgen we allerlei soorten kerstchocolade en chocoladezoenen in allerlei lekkere smaken.”

Foto | Ellen Heinen
Foto1 | Ellen Heinen
Foto2 | Ellen Heinen
Foto3 | Van Delft

Wereldwijd

De pepernoten van Van Delft gaan de hele wereld over. “We hebben een wereldkaart in de winkel staan waar mensen aan kunnen geven waar ze de pepernoten mee naartoe nemen”, licht Annemiek toe. “Als internationale studenten of toeristen familie bezoeken in het buitenland, bijvoorbeeld. Wij linken pepernoten aan Sinterklaas, maar in andere landen kenden ze Sinterklaas helemaal niet. Daar zien ze pepernoten als lekkere, kleine koekjes.”

Foto | Van Delft Groningen
Foto | Van Delft Groningen

Gin tonic of Jägermeister?

De Pepernotenfabriek staat natuurlijk bekend om de bijzondere smaken pepernoten. Drop, stroopwafel, appeltaart en zelfs gin tonic of Jägermeister! Maar ook de vegan en glutenvrije variant is verkrijgbaar. Dit jaar is de smaak karamel zeezout de absolute favoriet. “Klanten kiezen zelf elk jaar de nieuwe smaken. In alle winkels komen borden te hangen waar klanten nieuwe smaken of varianten op kunnen schrijven. Met die smaken gaat het team in Harderwijk aan de slag en als het lukt liggen die volgend jaar in de winkel. We hebben elk jaar zo’n twintig nieuwe smaken!”


Meer over Van Delft De Pepernotenfabriek ontdekken?

Van Delft De Pepernotenfabriek speciaalzaken

Geopend10:00 - 18:00

Astraat 16, Groningen

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook

koopavond groningen 2019

Handig! Dit zijn de extra koopavonden rond de feestdagen 2019 in Groningen

Nice! Speciaal voor Sinterklaas en Kerstmis zijn in Groningen extra koopavonden ingepland, zodat je ...
The Stockroom

The Stockroom: een speakeasy bar in hartje Stad

Hij zit er wel, maar je ziet 'm niet: The Stockroom. Een 'speakeasy'-cocktailbar verstopt in de Oost...
christmas prince

9 x nieuwe kerstfilms die je deze winter gezien moet hebben

Warme chocolademelk - check! Kleedje op de bank - check! Schaal popcorn - check! Kerstfilms... - oh,...

adv.