Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zeventig soorten soep bij De Soepwinkel van Corry

Door Sharon Bremer 30 augustus 2019

Wat kunnen we genieten van de bijzondere winkeltjes, boetiekjes en eettentjes die Groningen rijk is. De één nog charmanter dan de ander. De Soepwinkel is zo’n plekje. In het mooie pand aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat begon Corry Diertens zes jaar geleden met deze bijzondere horecazaak. 

De Soepwinkel is precies wat je denkt dat het is: een winkel (eigenlijk een minirestaurantje) voor soep. Zeventig verschillende soorten soep heeft eigenaresse Corry Diertens in het assortiment, waarvan ze er elke dag vier serveert. Van klassieke soepen uit oma’s keuken tot de exotische soepen uit het buitenland, voor Corry is geen soep te gek. Ook zijn er boeken over soep te krijgen bij De Soepwinkel (maar liefst dertig verschillende) en kommen, pannen en snijplanken.

Perfecte locatie

In 2013 opende Corry haar Soepwinkel in een knus pand aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Zo’n driekwart jaar besteedde Corry aan het uitwerken van haar bedrijfsplan en binnen no time was de Soepwinkel een feit. “Toen ik langs dit pand liep was ik direct verkocht. Het formaat is perfect, de locatie ook… Er zat alleen geen horecabestemming op. Ik heb mijn plan voorgelegd aan de gemeente en ze vonden het zo leuk dat ik een vergunning kreeg.”

Soepwinkel

Zzp’er

“Het idee om iets voor mezelf te beginnen had ik langer”, vertelt ze. “Ik werkte hiervoor in een compleet andere sector. Ik was zakelijk leider van culturele projecten. De laatste jaren werkte ik als zzp’er, daardoor was de stap om iets voor mezelf te beginnen kleiner. In plaats van dat ik nu een project voor een opdrachtgever moest uitwerken, deed ik het voor mezelf. Ik wilde iets opzetten wat ik in mijn eentje kon runnen.” Ze begint te lachen als ze eraan terugdenkt. “Drie maanden na de opening was al duidelijk dat ik toch hulp nodig had. Het was gewoon te druk!”

Gewoon gedaan

“Vroeger zei ik het al: ik ga een soepwinkel openen. Ik hou van soep en heb eigenlijk altijd soep gemaakt. Alle verschillende soorten en smaken, er stond altijd wel ergens een pannetje. Toen ik begon met het uitwerken van dit idee wist ik eigenlijk niet of het al bestond, dus ben ik op zoek gegaan. In de Randstad zitten een paar vergelijkbare concepten, maar verder in Nederland  niet. Heel veel mensen die hier komen zeggen: ‘Jij hebt het gewoon gedaan!’, waarmee ze doelen op het openen van een soepwinkel. Schijnbaar zijn er dus meer mensen met hetzelfde idee, maar inderdaad, ik heb het gedaan”, lacht ze.

Soepwinkel

Inspiratie

“Natuurlijk maak ik soepen die ik ken van vroeger”, beantwoordt Corry de vraag hoe ze aan zeventig verschillende soeprecepten komt. “Maar ik laat me ook inspireren door reizen. Zo heb ik op een rondreis door Botswana een hele lekkere butternutsoep geproefd en de kokkin gevraagd om het recept. Of zuurkoolsoep uit Polen, die is ook zo bijzonder! Daarnaast komen hier heel veel expats en toeristen die ook graag recepten uit hun eigen land delen. Die schrijf ik op en probeer ik uit. Dat is het leuke van De Soepwinkel: iedereen heeft wel iéts met soep!”

Soepwinkel


Lees ook

Beer&

Voor biertjes, borrels en bites ga je naar Beer&

Met inmiddels 50 speciaalbieren op fles en 7 op de tap is het cirkeltje rond. Want het verhaal van B...
Carmen - Woonzooi

Carmen Cazemier van Woonzooi: ‘Ik kies alle producten met mijn hart’

'Maak het mooi met Woonzooi', zo luidt de slogan van de woonwinkel in de Groninger Zwanestraat. De w...

adv.