Kleurrijke kledingmaker begint restaurant in Steentilstraat: ‘Ik ga enorm populair worden’

Ali Setap in zijn nieuwe restaurant

Voor een Mediterraanse hap kun je vanaf december terecht bij Tantunio. Een restaurant in de Steentilstraat van de markante Ali Sepet. De verf op de muren is nog nat, maar het vertrouwen is al groot.

De verbouwing in Tantunio is in volle gang. En dus probeert Ali Sepet (63) boven het gebeuk van een drilboor te vertellen hoe hij is neergestreken in Groningen. De in Turkije geboren ondernemer runt momenteel een kledingmakerij in Heerenveen. Volgens hem zonder discussie de nummer één van deze plaats. Ondanks dat er tot twee keer toe brand is uitgebroken, lopen de zaken er weer goed. Zodoende was er ruimte voor een investering.

Neef Mehmet

Dat werd Tantunio, een Mediterraans restaurant, gelegen aan de Steentilstraat. “In Heerenveen ben ik enorm populair en ik weet zeker dat ik dat in Groningen ook word. Hoe dat kan? Ten eerste door het eten van mijn neef Mehmet”, verzekert hij met een guitige glimlach. “Hij heeft veel ervaring en fantastische gerechten op de kaart gezet.”

Als Sepet iets doet, doet hij het goed, zegt hij. Tantunio is het eerste restaurant dat hij opent. Daarom heeft hij verschillende rondes door de Groningse horeca gemaakt. “Het is lang niet overal even schoon. En ook is het soms te donker. Hoe moet je dan zien of er een haar in je eten zit?” Tantunio wordt een licht en schoon restaurant, met vrolijk personeel. “Want een vrolijker persoon dan mijn neef Mehmet bestaat niet.”

Groeiende spanning

Ondanks dat het hem aan vertrouwen niet ontbreekt, begint de spanning toch wat op te lopen, geeft hij toe. “Ik heb veertig jaar ervaring als ondernemer. Maar een restaurant beginnen is nieuw voor me. Plus je moet natuurlijk veel dingen regelen.”

Dat wordt ook duidelijk tijdens het gesprek. Om de paar minuten galmt The Godfather-ringtone van zijn mobiel door het pand. De schilder, een vriend, en de immer vrolijke Mehmet vechten om aandacht.

Galatoren en Vismarkt

Wie over de drempel stapt bij Tantunio, wordt verwelkomd door de Galatatoren uit Istanbul. En daar zal het niet ophouden wat gebouwen betreft. “Kom, kom”, zegt de eigenaar opgewonden. “Op deze muur komt een afbeelding van de Vismarkt, en deze vul ik met het uitzicht op het water, met daarachter Akerk.”

In het restaurant is plek voor zo’n veertig gasten. Sepet hoopt dat onder meer studenten de weg naar Tantunio weten te vinden. Zij zijn namelijk de reden dat de keuze op Groningen viel. “Studenten hebben minder geld en eten hier is veel goedkoper dan bij vergelijkbare restaurants.”

Tantunio ligt aan de Steentilstraat

“Bovendien kun je hier Kumpir krijgen.” Dit blijkt een Turks fastfood-gerecht te zijn, waar de studenten in Istanbul niet van af kunnen blijven, zegt Sepet. “De MacDonalds en KFC kunnen daar wel inpakken.” Naast Turks eten kun je er ook terecht voor gerechten uit Italië, Israël, Egypte en Syrië.

Herman Finkers

Sepet hoopt in begin december de eerste gasten te ontvangen. Tijdens de opening zet hij graag de schijnwerpers op zijn zaak. “Herman Finkers komt misschien langs om het restaurant. Die ken ik goed. Hij komt speciaal vanuit Almelo naar Heerenveen om zijn kleding te laten repareren.”

En daar houdt het spektakel niet op. “Ik wil acht Braziliaanse en drie Turkse buikdanseressen langs laten komen. Ja, echt waar”, zegt hij. “Nou ja, het hangt wel wat van het weer af.”

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Groningse Allard ontwikkelt kookdoek: ‘De standaard theedoek is verleden tijd’”

Groningse Allard ontwikkelt kookdoek: ‘De standaard theedoek is verleden tijd’

Ga naar “Lief! Esmee en Michelle van kapsalon The Art of Color knippen voor de Voedselbank”

Lief! Esmee en Michelle van kapsalon The Art of Color knippen voor de Voedselbank

Ga naar “Lianne en Robin openen een private tattoo studio: ‘Zo blijft het een rustige plek’”

Lianne en Robin openen een private tattoo studio: ‘Zo blijft het een rustige plek’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle Blue Band of Croma van € 2,25 voor € 1,69”

Alle Blue Band of Croma van € 2,25 voor € 1,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Projectleider beheer & onderhoud”

Projectleider beheer & onderhoud

 • Headhuntersteam
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “PHD Position”

PHD Position

 • Rijksuniversiteit Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Chauffeur CE”

Chauffeur CE

 • Worktrans Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “(Startende) Arbeidsdeskundige”

(Startende) Arbeidsdeskundige

 • SOLUTIONS! vpr
 • Parttime
Ga naar “Regiomanager Noord”

Regiomanager Noord

 • Nexans Nederland
 • Fulltime/Parttime