Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hilde Aalders: ‘Op het podium geef ik me helemaal’

Door Sharon Bremer 13 september 2019

Iedereen heeft een uitlaatklep nodig, iets wat je met passie doet en waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Voor Hilde Aalders (27) is dat dansen. Ze heeft zóveel passie voor de sport, dat ze nu onder haar eigen naam verder gaat met dansles geven en van haar hobby haar werk heeft gemaakt. 

Hilde begon met dansen toen ze pas vier jaar oud was. Eerst klassiek ballet, maar inmiddels hebben al heel wat dansstijlen de revue gepasseerd. Zeven jaar geleden kwam ze terecht bij dansschool Addance in Groningen, die toen net werd opgericht door danseres Annie Danhof. Na twee jaar vroeg Annie aan Hilde of zij de jongere groepen les wilde geven. Natuurlijk wilde Hilde dat! Wat is er mooier dan je eigen passie over te kunnen brengen op anderen?

Overname

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en gaat Hilde onder haar eigen naam verder. Sinds vorige week is het officieel en geeft ze haar eigen danslessen in buurtcentrum de Semmelstee in Corpus den Hoorn. “We dansen veel verschillende stijlen”, vertelt ze. “We werken drie lessen aan een bepaalde choreografie en dan gaan we naar de volgende stijl, zoals modern, streetdance, hiphop en disco.” Ze geeft les aan drie leeftijdscategorieën: de eerste groep heeft de basisschoolleeftijd (van 9 tot 12 jaar) de tweede groep zit in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar en een oudere groep met 25+ers.

Foto | Anytime.photo
Foto2 | Anytime.photo
Foto1 | Anytime.photo

Shows

“We werken naar een grote show aan het eind van elk seizoen toe”, legt Hilde uit. “Dan doen we alle dansen die we in een seizoen hebben geleerd. We doen dit jaar een extra show, tijdens kerst. Op 15 december treden de groepen op in het VRIJDAG-theater!” De grote show aan het eind van het seizoen is volgend jaar voor de zomervakantie.

Veilig

Hilde benadrukt dat haar danslessen voor iedereen zijn. Ongeacht niveau of leeftijd. “Dat vind ik heel belangrijk in de lessen, dat iedereen zich veilig voelt. Veilig genoeg om lekker te dansen en zichzelf helemaal te geven. Tijdens dansen stel je jezelf heel kwetsbaar op en dat is hartstikke eng, maar ik wil juist een veilige omgeving creëren waarin dat kan en mag. Het belangrijkste is dat je passie hebt voor dans en muziek. Dat vind ik nog belangrijker dan dat je alle pasjes goed doet”, lacht ze.

Zelfvertrouwen

“Ik vind het mooi om te zien hoe mijn leerlingen steeds meer durven en vooral meer zelfvertrouwen krijgen. Je groeit naarmate je meer ervaring opdoet tijdens shows.” Dansen heeft ook voor Hilde veel invloed gehad op haar zelfvertrouwen. “De eerste keren op een podium vond ik hartstikke eng en durfde ik mezelf niet te geven, maar dat heb ik helemaal los kunnen laten. Als ik op het podium sta hoor ik van iedereen dat ik straal. Dat is écht mijn plekje en daar ben ik gelukkig!”

Foto8 | Anytime.photo
Foto6 | Anytime.photo
Foto7 | Anytime.photo
Foto5 | Anytime.photo

Binnenkort zal Hilde gaan lesgeven onder haar eigen naam. Addance blijft bestaan en gaat zich vooral richten op theatershows met live muziek, dans en entertainment. Gratis proefles van Hilde of inschrijven bij de dansschool? Mail naar [email protected]e.nl!


Meer over ADDANCE ontdekken?

ADDANCE dansscholen

Semmelweisstraat 182, , Groningen

Bekijk meer:dansscholen

Lees ook

Eva's roedel

Eva maakte van haar droom werkelijkheid: ‘Ik heb altijd met honden willen werken’

Iedereen die regelmatig een rondje in het Beijummerbos loopt, zal haar herkennen: de 31-jarige Eva W...
Alvaro en Gerben

Smaakaron: kleine macarons, grote ambities

De Oude Ebbingestraat is een héle leuke winkel rijker: Smaakaron! Zo'n drie maanden geleden openden ...
Soepwinkel

Zeventig soorten soep bij De Soepwinkel van Corry

Wat kunnen we genieten van de bijzondere winkeltjes, boetiekjes en eettentjes die Groningen rijk is....
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.