Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groningse sportscholen weer open: ‘Het is te gek om al die blije en bezwete gezichten weer te zien!’

Door Sharon Bremer 1 juli 2020

Jezelf in het zweet werken in de sportschool? Kan weer vanaf vandaag, 1 juli, vanwege de versoepelde coronamaatregelen. Ook de Groningse TrainMore-vestigingen staan in de startblokken. En dan vooral de spiksplinternieuwe vestiging in de Oude Ebbingestraat, want die zou eigenlijk in april al openen. “Toen we hoorden dat we op 1 juli open mochten, waren we onwijs opgelucht.”

Toen het kabinet besloot dat sportscholen in maart per direct moesten sluiten, was dat een klap in het gezicht voor alle sportschoolhouders. Gelukkig begonnen de creatieve geesten te werken en kwamen ze met allerlei nieuwe plannen om tóch te kunnen sporten. “Vlak na de sluiting zijn we begonnen met met TrainMore at Home, een trainingsprogramma waarbij onze leden tóch workouts konden doen vanuit huis, via Instagram, YouTube en via de TrainMore-app”, vertelt Martin Terpstra, manager van TrainMore-vestigingen aan de Munnekeholm en Oude Ebbingestraat in Groningen.

Buiten sporten

Na de periode van sporten in woonkamers, de slaapkamer of de tuin, werden de maatregelen in mei verder versoepeld: buiten sporten mag weer! “Toen zijn we van start gegaan met TrainMore Outdoor”, licht Martin toe. “Dan moet je denken aan trainingen in de buitenlucht, zoals bootcamp, HIIT, yoga en cardio. Daar kregen we zoveel leuke reacties op, dat we besloten hebben om daar de komende tijd gewoon mee door te gaan!”

Maar ook ín de Groningse TrainMore-vestigingen hebben ze niet stilgezeten. Weliswaar niet in sportieve vorm, maar wél op een nuttige manier: “We hebben de club grondig schoongemaakt en alle apparatuur heeft een onderhoudsbeurt gekregen.”

Groen licht

Inmiddels is er groen licht en worden de coronamaatregelen per woensdag 1 juli verder versoepeld. De sportscholen mogen open, eindelijk weer. Mét nieuwe, aangepaste regels weliswaar, ook bij TrainMore: “We hebben ‘9 rules for safe workout’ opgesteld en onze clubs zijn aangepast in navolging van alle RIVM richtlijnen. We houden de 1,5 meter afstand in stand door aangegeven looproutes en de apparatuur wordt voor en na gebruik gereinigd. De grootste verandering is dat je nu vooraf een tijdslot moet reserveren om bij ons te trainen. Op deze manier reguleren we het aantal leden in de sportschool.”

Teamspirit

De Groningse eigenaar van de sportclubs is blij én opgelucht dat ze weer open mogen: “Telkens werd de oorspronkelijke heropening uitgesteld door de overheid en dat viel zwaar. We wisten voor een lange tijd niet waar we aan toe waren. Maar de teamspirit bleef onverminderd hoog. Toen we in mei eindelijk hoorden dat we op 1 juli open mochten, waren we onwijs opgelucht en zijn we keihard aan de slag gegaan”, vertelt Martin.

Weer open!

“Vandaag zijn we weer voor het eerst open en gaat het hartstikke goed. Onze leden houden zich goed aan de 9 rules for a safe workout en de looproutes in de sportschool. Het is te gek om al die blije en bezwete gezichten weer te zien!”, lacht Martin. “Het is een bijzondere dag, want vandaag opent ook de nieuwe club TrainMore Oude Ebbinge non-stop. Onze tweede club in Groningen. Vanaf morgen (donderdag 2 juli) wordt dit een 24/7 club, waar je altijd terecht kunt voor een workout. Dag en nacht!”


balili

Kickboksen op anderhalve meter afstand, hoe dan? Sportcentrum Balili heeft het antwoord

Toen bekend werd dat sporten in de buitenlucht vanaf 11 mei weer mocht, sprong menig sportschooleige...
miranda

Van lesgeven in een flatje tot een eigen sportschool: Miranda deed het

Elke week gaat de redactie van indebuurt op zoek naar een Groningse ondernemer met een leuk, mooi of...
zaalvoetbal

Europees Kampioenschap zaalvoetbal in 2022 naar Groningen

Voetbalbond UEFA heeft de knoop doorgehakt: het EK zaalvoetbal 2022 wordt in Nederland gehouden! En ...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Groningen.

adv.