Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eva maakte van haar droom werkelijkheid: ‘Ik heb altijd met honden willen werken’

Door Sharon Bremer 6 september 2019

Iedereen die regelmatig een rondje in het Beijummerbos loopt, zal haar herkennen: de 31-jarige Eva Wong-Buikema. Eva is minstens twee keer per dag in dit bos te vinden, samen met zes honden. Eva heeft namelijk haar eigen hondenuitlaatservice! 

Vandaag lopen wij een rondje mee om te kijken hoe het in z’n werk gaat, zo’n hondenuitlaatservice. Nova blaft vrolijk in het rond en Mylo trekt direct een sprintje het bos in. De andere honden volgen enthousiast. De viervoeters zijn niet van haarzelf, maar van baasjes die Eva inschakelen om hun honden uit te laten. ‘Eva’s Roedel’ noemde ze haar bedrijf toen ze het acht maanden geleden in het leven riep. Naast het uitlaten van de honden is ze ook hondengedragstherapeut én puppycoach. “Daar heb ik een speciale opleiding voor gevolgd en nu ben ik Hondenspecialist”, vertelt ze. “Ik wil baasjes en hun honden elkaar beter laten leren begrijpen, want als er problemen zijn komt dat vaak door miscommunicatie.”

Carrièreswitch

“Ik werkte hiervoor heel lang in de commerciële branche en heb van alles gedaan, van callcenterwerk tot auto’s verkopen. Dat werk deed ik altijd met veel plezier, maar op een gegeven moment haalde ik er geen energie meer uit. Mijn man vroeg mij wat voor beroep ik zou kiezen als ik weer 18 zou zijn. Het eerste wat mij te binnen schoot was ‘iets met honden’, maar ik heb nooit gedacht dat dat werkelijk zou kunnen. Tot ik bij de opleiding tot Hondenspecialist terecht kwam.” En zo geschiedde. Eva rondde de opleiding af en begon haar eigen bedrijf: ‘Eva’s Roedel’. Hier combineert ze alle facetten van het vak: het uitlaten, de gedragstherapie en de puppycoaching.

eva's roedel
Foto | indebuurt Groningen

Uitlaatservice

Ondanks dat ze pas acht maanden bezig is, loopt het bedrijf als een speer. “Vooral de uitlaatservice”, vertelt ze. “De ochtenden zit ik al helemaal vol en de middagen heb ik nog maar een paar plekjes vrij!” Eva loopt elke ochtend en middag met zes honden door het Beijummerbos. “In totaal laat ik 18 verschillende honden uit, maar zes honden per wandeling is m’n maximum. De een gaat vijf dagen per week mee, de ander maar één dag, afhankelijk van wat de baasjes willen. Ik haal de honden thuis op, loop ruim een uur met ze en breng ze weer thuis.”

Ambitie

Het wandelen met de viervoeters vindt Eva heerlijk, maar ook het gedeelte als gedragstherapeut vindt ze erg leuk. “Dat wil ik in de toekomst meer gaan doen. Om de problemen die baasjes met hun hond hebben op te lossen. Dat kan van alles zijn, van trekken aan de riem en veel blaffen tot het uitvallen naar andere honden of mensen. En de puppycoaching, waarbij ik mensen individueel begeleid bij het trainen van hun pup.” Ze kijkt tevreden naar de zes honden die enthousiast om ons heen dartelen, springen en spelen. “Ja”, verzucht ze. “Ik ben blij dat het zo gelopen is!”

Eva's roedel
Foto | indebuurt Groningen

Lees ook

Laif & Nuver

Laif & Nuver vertrekt van de Vismarkt, maar blijft in Groningen als superstore

Laif & Nuver gaat verhuizen! Dat maakten eigenaren Willem en Pier vanmorgen via Facebook bekend. Ze ...
Extra+ mensen

Binnenkijken bij Sieuwk: ‘Een tweede kans voor spullen én mensen’

Op de hoek van de Graaf Adolfstraat zit Extra+, een kringloopbuurtwinkel die niet alleen een beetje ...
Rijksmonument

Mysterie: Een tankstation als Rijksmonument in Groningen?

Inmiddels is 'ie knalroze en dient hij als terras, maar veel Stadjers zullen de zogenoemde BIM-pomp ...

adv.