Emile (26) en Tom (30) van Florentin beginnen nieuw avontuur met Donna’s Social Club: ‘Een dinerclub anno nu’

emile bos donna's social club
Eigen foto

Florentin is the place to be in Groningen als je op zoek bent naar eten uit het Midden-Oosten in een urban vibe. Maar dat weten we al. De jongens van Florentin hebben in de tussentijd niet stilgezeten. Constant zijn ze bezig met het uitdenken van nieuwe horecaconcepten en stromen ze over van ideeën. Goed nieuws voor ons, want toen een pand aan de Nieuwe Markt vrij kwam, wisten ze: hier moest Donna’s Social Club komen.

Één plek waar je de hele dag terecht kan, van lunch, tot borrel, tot diner en waar je tot in de kleine uurtjes cocktails kunt drinken. Dat alles in de stijl van een gemoderniseerde retro-Amerikaanse diner. indebuurt sprak Emile over hun nieuwste aanwinst, die volgende week opent: “We willen Groningen laten kennismaken met een nieuwe restaurantbeleving.”

‘Klaar voor de volgende stap’

“We waren klaar voor de volgende stap”, begint Emile, als we hem vragen naar waarom zo’n nieuw megaproject aan te pakken. “Florentin loopt gewoon hartstikke goed en we werken met een topteam. We willen graag nog veel meer verschillende concepten neerzetten in Groningen. Maar”, lacht Emile. “De afgelopen weken heb ik me ook weleens afgevraagd: waarom nog één? Het is best veel stress en er komt veel bij kijken.”

Toen de jongens werden gepolst over het pand aan de Nieuwe Markt twijfelden ze echter geen moment. “We hebben veel ideeën en dit lag op de plank. Toen we het pand eenmaal zagen, wisten we: dit past perfect bij elkaar, dit moeten we doen. De uitdaging is er wel om nieuwe concepten te laten zien aan Groningen. We zijn een stad waar heel veel mogelijk is. Toen hebben we gekozen voor Donna’s.”

emile bos donna's social club
Eigen foto

Retro dinervibe anno 2022

Donna’s Social Club is een plek waar voor ieder wat wils moet zijn en die een bepaalde nostalgie moet uitstralen. “Ik kom uit ’95, maar ik kijk ook films en hou in de gaten wat er in de rest van de wereld gebeurt. Ik heb het gevoel dat we met z’n allen terugverlangen naar die sfeer van de diners uit de jaren zeventig en tachtig.” Zo ontstond het concept voor een ‘social club’: een plek om de hele dag samen te kunnen komen, in de sfeer van een ouderwetse Amerikaanse diner. “Maar dan wel gemoderniseerd. Het is wel echt van nu.”

Fancy fastfood

Qua sfeer en tijdstippen wordt Donna’s toegankelijk voor iedereen, maar ook qua menu. “We serveren onze interpretatie van Amerikaans fastfood. Dat werd natuurlijk heel lang verketterd”, vertelt Emile. “Maar comfortfood wordt niet voor niet comfortfood genoemd. Ik denk dat als je het goed bereid, met de juiste ingrediënten en het elegant presenteert op mooi servies, er niets mis mee is. En dat kunnen we gewoon, die kennis hebben we in huis.”

emile bos donna's social club
Fancy fastfood, vlees én veggie. Eigen foto

Én én

Emile, Tom en hun team hebben twee maanden lang de kaart, waarvan 25 procent vega en vegan is, getest en gefinetuned.  “Het was een lang proces om dingen te maken waar we helemaal achter staan. We werken minder met groente dan in Florentin, maar ik vind dat je als ondernemer wel een bepaalde verantwoordelijkheid hebt, dus kiezen we voor vlees van goede oorsprong. Het is tegenwoordig bijna taboe om vlees op de kaart te zetten, maar ik geloof niet in óf óf. Ik doe liever én én.”

Bovendien willen de heren zo min mogelijk prefab producten gebruiken. “Ik ben geen fan van hyperbewerkte veganproducten. Als je maar creatief bent, is er heel veel mogelijk. Ik heb bijvoorbeeld onze gewone milkshake en de vegan variant blind geproefd en mijn eigen voorkeur ging uit naar de vegan!”

emile bos donna's social club
Eigen foto

Totaalbeleving

Net zoals bij Florentin, is ook bij de Donna’s veel aandacht aan het interieur besteed. Het is een prachtige zaak geworden. “Ik heb bepaalde elementen van de klassieke diners gekozen. Zo zie je veel roze en turkoois terug en hebben we die retrovibe gecreëerd. Denk aan zwart-witte tegeltjes, klassieke lampen, RVS, maar alles is wel helemaal naar 2022 getrokken. Die echte dinerstijl vind ik te extreem. We hebben net iets meer klasse en elegantie.”

Emile vindt de details belangrijk. Zo is het personeel in dezelfde stijl gekleed en is het servies met zorg uitgezocht. “Je komt bij Donna’s om te eten en dat moet goed zijn. Maar het gaat om de totaalbeleving. Ik wil dat als mensen binnenkomen ze denken: hier is goed over nagedacht. Dat houdt niet op bij het eten, maar gaat over alles. Van het lampje bij het toilet tot het servetje en de geur in de zaak. Alles moet goed zijn.”

emile bos donna's social club
Eigen foto

Donna’s Social club

Een belangrijk onderdeel van Donna’s, is dat het niet alleen een restaurant is. “We willen Groningen kennis laten maken met een andere beleving van restaurants. Zo hebben we veel aandacht besteed aan de muziek en staan er elke dag DJ’s. Donna’s kan een tussenstation zijn, waar je voor het stappen gaat eten. Het kan het eindstation zijn, waar je tot twee uur kunt borrelen. Het kan de vrijdagmiddagborrelplek zijn. We willen eigenlijk een plek zijn waar je goed kunt eten of je nu om drie uur, vijf uur, tien uur of ’s nachts komt, zónder dat het een nachtclub is.”

Daarom dus ook de naam Donna’s Social Club. “Een club waar je kunt socializen, dus dat dekt de lading helemaal”, lacht Emile. “Donna vond ik echt een naam uit de seventies. Ik zie dan een elegante, stoere, sterke dame voor me. Een discodiva. Ik had gewoon een heel goed gevoel bij Donna en daarna hebben we eigenlijk nooit meer getwijfeld.”

Tot slot benadrukt Emile dat Tom en hij nergens zijn zonder hun team. “We hebben een superleuk, sterk team om ons heen weten te verzamelen. Het zijn die mensen die dag in, dag uit met ons deze droom hebben weten te verwezenlijken. Daar ben ik heel trots op. Wij zijn zelf dan wel de ondernemers, maar zonder het team waren we nog geen schim van wat we tot nu toe hebben weten bereiken.”

Donna’s Social Club gaat de nacht van 26 april voor het eerst open met een feest op Koningsnacht.

Donna’s Social Club

Nieuwe Markt 7, 9712 KN Groningen

Nu gesloten

Meer informatie

Donna’s Social Club

Nieuwe Markt 7, 9712 KN Groningen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jeannette koppelt én coacht vrijgezellen: ‘Als ik een eenpersoonsbed zie, ga ik wel even het gesprek aan’”

Jeannette koppelt én coacht vrijgezellen: ‘Als ik een eenpersoonsbed zie, ga ik wel even het gesprek aan’

Aangeboden door IndiviDuo

Jeannette IndiviDuo relatiebemiddeling Groningen
Ga naar “Gewapend met piston staat Annika op de Herebrug: ‘Het is een erg handige plek’”

Gewapend met piston staat Annika op de Herebrug: ‘Het is een erg handige plek’

Ga naar “Karin van bloembinderij Geschikt: ‘Bloemschikken is als fietsen’”

Karin van bloembinderij Geschikt: ‘Bloemschikken is als fietsen’

Aangeboden door Qredits

groningen karin bloembinderij geschikt

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “20 euro korting op een massage”

20 euro korting op een massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “30 euro studentenkorting op massage”

30 euro studentenkorting op massage

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen”

Korting op vegan hand- en douchezeep van de Soap Sisters uit Groningen

 • Geldig t/m 31 december 2022
Dutch Soap Sisters
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Horeca Medewerker Tuincafé”

Horeca Medewerker Tuincafé

 • Drenth Projecten BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Belastingadviseur Aangiftemedewerker IB | Aanslag | 3.200 – 4.500”

Belastingadviseur Aangiftemedewerker IB | Aanslag | 3.200 – 4.500

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) – fysiotherapeut”

Praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB) – fysiotherapeut

 • Verzuimweg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Customer Service Medewerker Logistiek | MBO+ HBO | 2.100 – 3.200”

Customer Service Medewerker Logistiek | MBO+ HBO | 2.100 – 3.200

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Basisarts”

Basisarts

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Groningen krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers”

Groningen krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

 • Broodfonds
 • 12 oktober 2022

Topper