Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thuis genieten van het culinaire speurwerk van De Kleine Kasteleine: ‘Ze maken er echt een avondje uit van’

Door Sharon Bremer 27 november 2020

Eigenlijk zouden ze nu het 25-jarig bestaan van De Kleine Kasteleine vieren, maar door de coronaperikelen gaat die vlieger niet op. Toch zitten eigenaresse Janneke van der Linden en chef Dennis Niemeijer niet bij de pakken neer en blijven ze, ondanks de tijdelijke sluiting van de horeca, de lekkerste gerechten bereiden in de kleinste horecakeuken van Groningen. 

Als je de gerechten uit de Franse keuken van De Kleine Kasteleine niet op locatie kan verorberen, dán maar thuis. En zo geschiedde: je kunt nu een luxe driegangenmenu afhalen bij het restaurant.

Open voor afhaal

Tijdens de eerste sluiting van de Groningse horeca gebruikte Janneke de extra tijd om de zaak op te knappen. “Er lagen nog wat klusjes, dus we besloten om de tijd goed te benutten”, legt ze uit.

Ze wilde toen nog niet direct beginnen met een afhaalmenu. “Tijdens de eerste lockdown was het nog niet zeker hoelang we dicht moesten blijven, dus we wilden niet direct iets opzetten wat we normaal niet doen. We hebben ons eerst op de zaak gefocust. Bij deze tweede lockdown wisten we direct dat we voor langere tijd dicht moesten, dus besloten we nu wel open te gaan voor afhaal.”

De Kleine Kasteleine
Foto | De Kleine Kasteleine

Andere kant van de bar

Janneke is sinds 2016 eigenaresse van de zaak. “Er zit al vanaf de jaren ’30 horeca in dit pandje, maar er is pas 25 jaar geleden een keuken in gebouwd. Voordat ik het overnam, was het van een vriend. Dus ik kende de zaak vooral erg goed vanaf de andere kant van de bar”, lacht ze. Dit jaar viert De Kleine Kasteleine zijn 25-jarig jubileum. “Dat kunnen we nu niet vieren, maar hopelijk kunnen we volgend jaar uitgebreid het 26-jarig bestaan vieren.”

Thuis een avondje uit

Eén van de redenen waarom Janneke maar al te graag De Kleine Kasteleine onder haar hoede nam, is de sfeer in het zaakje. “Het is me hier altijd goed bevallen. Als je binnenkomt is het net of er een warme deken over je wordt gelegd.”

Die gezelligheid wil de ambitieuze eigenaresse blijven uitstralen. Gelukkig kan ze nu, ondanks de sluiting, haar gasten tóch laten genieten van de kookkunsten van Dennis. “Daarom hebben we gekozen voor een luxe driegangenmenu. Klanten maken er echt een avondje uit van, maar dan thuis. Ze steken kaarsjes aan, dekken de tafel netjes… Heel leuk om te zien! Ze krijgen het eten bereid mee van ons, ze hoeven het thuis alleen nog maar volgens de bijgeleverde instructies op te warmen. Op die manier kunnen ze het ’s middags al ophalen.”

De Kleine Kasteleine
Foto | De Kleine Kasteleine

Franse keuken

Bij De Kleine Kasteleine vinden ze klassieke, Franse gerechten opnieuw uit. “We investeren heel graag tijd in culinair speurwerk, zo komen we op uit mooie gerechten die je nergens anders vindt.” Voor slechts 22,50 euro heb je zo’n luxe driegangendiner. Extra leuk: het afhaalmenu wisselt regelmatig. “En het is zelfs leuk om cadeau te geven”, vertelt Janneke. “Er komen weleens werkgevers die de maaltijdpakketten ophalen voor hun werknemers, omdat ze niet samen uit eten kunnen. Zo kan de werkgever tóch iets leuks doen voor het personeel.”

“Het liefst ga ik morgen weer open”, verzucht Janneke. “Maar dat is niet reëel. Ik denk dat alle horecaondernemers momenteel die strijd van binnen hebben. Ik verwacht niet dat we dit jaar nog open mogen, maar we gaan voorlopig gewoon door met het afhaalmenu en halen daar positieve energie uit!”

De Kleine Kasteleine
Foto | De Kleine Kasteleine

Meer over De Kleine Kasteleine ontdekken?

De Kleine Kasteleine eetcafés

Vandaag gesloten

Carolieweg 31, Groningen

Bekijk meer:eetcafés

alex doos

Van apres-ski tot gouden naambordjes: zo doorstaat kroegeigenaar Alex de sluiting van ‘zijn’ Doos

Het besluit van het kabinet kwam als een harde klap voor de Groningse horecaondernemers: alle horeca...

Moet je horen! Groningse Jelle schrijft bijzonder nummer over de Groningse nachten in coronatijd

"De stad is stiller nu", is de zin waarmee de Groningse singer-songwriter Jelle zijn nummer over de ...
waar groningen

WAAR in Groningen heeft een nieuwe webshop: ‘Met producten uit Groningen’

Voor een leuk en duurzaam cadeautje ben je misschien wel eens binnengelopen bij WAAR aan de Vismarkt...

adv.