Je lover verrassen? 7 x hier in Groningen kun je een Valentijnspakket bestellen
Het is alweer bijna 14 februari: de dag om je liefje extra te verwennen. Heeft jouw verkering, vriend, vriendin, oom,…
Zin in chocolade, maar wil je ook aan een fit en gezond lichaam? De Groningse Daniëlle heeft hier een oplossing voor, namelijk: raw chocolate. Onder de naam Dhana Chocolate maakt ze lekkere (en gezonde) chocoladebonbons. Daar willen we meer van weten!
Wat is nou eigenlijk ‘raw chocolate‘ of rauwe chocolade? Dat is heel simpel: chocolade is raw als het niet hoger wordt verhit dan 42 graden, hierdoor blijven de vitamines en mineralen intact.
“In 2012 heb ik in Engeland gewoond”, vertelt Daniëlle. “Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met rauwe chocolade.” Toch was de Groningse niet direct fan. “Het waren suffe muffe bolletjes. Niet per se een lekkere snack, maar ik kreeg er wel veel energie en focus van. Voor mij een reden om zelf te experimenteren met rauwe chocolade om gezonde en vooral lekkere recepten te bedenken.”
Het experimenteren met de rauwe chocolade begon voor Daniëlle direct al in Engeland. “Ik woonde in een Airbnb, hier kwamen veel mensen over de vloer. Dat waren mijn proefpersonen!”, grapt ze. Al snel kwam Daniëlle erachter dat er enorm veel mogelijk was met rauwe chocolade en dat mensen haar recepten ook echt lekker vonden. “In Nederland heb ik daarom mijn eigen bedrijf opgestart in rauwe chocolade. Ik maak zelf bonbons, maar geef ook workshops”, aldus de Groningse.
“Bij rauwe chocolade werk je met ongeroosterde bonen. Ze niet worden verhit en daardoor behouden ze hun vitaminen en mineralen. Het is een ideale snack voor mensen die op zoek zijn naar een gezond en lekkere tussendoortje,” vertelt ze. Daniëlle verkoopt haar chocolade onder de naam ‘Dhana Chocolate‘. “Dhana is de Keltische Godin van zelfrespect, en in het Boeddhisme staat Dhana voor voortvarend”, legt ze uit. Het is daarom ook de reden dat Daniëlle haar bedrijf zo heeft genoemd. “Ik ben van mening dat als je iets wilt, je het ook moet doen: een stukje zelfrespect en dus voortvarend zijn.”
Poppy Lemon, Pink Bounty, Pure Truffle en Magic Matcha zijn een kleine greep uit de verschillende smaken bonbons die Danielle maakt. “De recepten bedenk ik zelf. In mijn hoofd weet ik goed te combineren welke smaken lekker zijn, dit pakt eigenlijk ook altijd goed uit!”, vertelt Daniëlle trots.
Daniëlle verkoopt haar bonbons in haar eigen webshop, maar ook bij verschillende verkooppunten in de provincie Groningen. In de binnenstad kun je bijvoorbeeld ook in de winkel van Het Forum Groningen de bonbons kopen! Naast het uitbreiden van de smaken, de verkooppunten en workshops heeft Danielle nog een droom: “Het lijkt mij geweldig om een receptenboek te maken met rauwe chocolade.”
In onze gids
Populaire rubrieken