Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carmen Cazemier van Woonzooi: ‘Ik kies alle producten met mijn hart’

Door Sharon Bremer 31 januari 2020

‘Maak het mooi met Woonzooi’, zo luidt de slogan van de woonwinkel in de Groninger Zwanestraat. De woonwinkel waar Carmen Cazemier aan het roer staat is een begrip in Groningen en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. ‘Woonzooi’, zo doopte ze de winkel negen jaar geleden. Nog steeds runt ze de winkel met evenveel passie en liefde als toen. 

Carmen begon haar eerste winkel toen ze 19 was, nergens minder dan in de tuin van haar ouders. Vanaf dat moment wist Carmen het zeker: dit is háár ding. Daarna verplaatste ze zich her en der door de provincie. Zo had ze negen jaar een winkel in Stadskanaal en werkte ze bij Vesta in Groningen. Ook heeft ze een tijd interieuraccessoires verkocht vanuit haar woonkamer, waarmee ze de voorloper was van de pop-up-stores zoals we ze nu kennen. “Ik richtte mijn hele huis in als showroom en was dan drie dagen ‘open’. Mensen konden alles kopen wat ze zagen. Ik gebruikte mijn woonkamer als winkel. Dat werkte als een tierelier.”

Een historie van het huren van winkelpanden als pop-up-stores volgde, tot ze zes jaar geleden neerstreek in de Zwanestraat. “Toen zat ik nog niet in dit pand, hoor”, vertelt ze. “Ik ben in deze straat al wel drie keer verhuisd!”

Woonzooi

Woonzooi is een woonwinkel met een eclectische mix van woonaccessoires en decoratie. Van vazen tot kussens en van sieraden tot planten, werkelijk álles voor het interieur en daaromheen is er te vinden. Extra fijn in de winkel: alles is op kleur gesorteerd. “Ik heb een achtergrond als bloemist, daarom combineerde ik in het begin accessoires met planten en bloemen in mijn winkel. Uiteindelijk ben ik overgestapt op alleen interieur. Ik hou van de kleuren, vormen, structuren en materialen en vind het heerlijk om de winkel te vullen met mooie spullen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Trends

“Trends? Die volg ik niet echt”, vertelt de onderneemster. “Eigenlijk gaat alles vanzelf. Alle producten die ik kies voor de winkel, heb ik gekozen omdat ik het aanvoel. Meestal ben ik zelfs voorloper op de trends en vragen leveranciers mij om mijn mening. Ik weet wat ik wil en kies alles met mijn hart. Daarnaast werk ik met hele goede leveranciers die bijdragen aan de beleving van de winkel.”

Dat Carmen passie heeft voor haar winkel, blijkt uit het enthousiasme waarmee ze vertelt. “Ik denk dat dat juist heel belangrijk is als ondernemer. Je kunt alles leren, maar de passie voor interieur en decoratie moet in je hart zitten. Anders kun je geen winkel runnen.”

Fysiek versus online

Veel mensen zullen het tegenwoordig doen: online bestellen. Maar toch geeft Carmen de voorkeur aan een fysieke winkel ten opzichte van een webshop. “In een fysieke winkel kun je beter helpen en adviseren”, licht ze toe. “Klanten kunnen alles zien en voelen. In een webshop zul je die ervaring nooit hebben. Daarom is mijn toekomstvisie ook het blijven houden van een fysieke winkel. De vorm of het concept van die winkel kan nog alle kanten op, maar het hebben van een échte winkel, zoals Woonzooi, is altijd mijn doel geweest.”

Foto | Woonzooi
Foto | Woonzooi
Foto | Woonzooi
Foto | Woonzooi
Foto | Woonzooi
Foto | Woonzooi

Meer over Woonzooi ontdekken?

Woonzooi woonwinkels

Geopend13:00 - 17:00

Zwanestraat 27, Groningen

Bekijk meer:woonwinkels

ingrid

Binnenkijken bij Ingrid: ‘De basis? Van je huis een thuis maken’

Deze week mogen we binnenkijken bij Ingrid, die zich graag bezighoudt met de inrichting en styling v...

Van één kastje tot vaste klanten in Zuid-Korea: ‘Ik ben nog steeds verbaasd hoe hard timtom is gegroeid’

Wat begon met de verkoop van één kastje vanuit huis, groeide binnen vijf jaar uit tot één van de moo...
Annemarie

Binnenkijken bij interieurgoeroe Annemarie van Keeponstyling

Haar Instagram is goed voor bijna veertigduizend volgers en heel veel interieurinspiratie: @keeponst...

adv.