Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aileen van Café de Klikspaan organiseert Spaantjesmarkt: ‘Het wordt een fantastische dag!’

Door Sharon Bremer 27 november 2020

Het zijn gekke tijden, waarin veel creativiteit gevraagd wordt van Groningse ondernemers. Horecaondernemers komen met allerlei innovatieve plannen om de winter door te komen, elkaar te steunen en hun vaste klanten te blijven bedienen. Aileen Meijer, eigenaresse van Café de Klikspaan, is één van die innovatieve ondernemers. Zij organiseert de Spaantjesmarkt, speciaal voor haar gasten, buurtbewoners en andere Groningse ondernemers. 

Café de Klikspaan was tijdens de eerste lockdown in maart één van de eerste cafés die ‘de borrel naar huis bracht’ door speciaalbierpakketten te verkopen. Nu doet eigenaresse Aileen dat weer, alleen op een iets andere manier: ze organiseert de Spaantjesmarkt op zaterdag 28 november!

Kaas en glühwein

“Op deze dag worden in en rondom het café allerlei leuke en lekkere dingen verkocht”, legt Aileen uit. Je kunt hierbij denken aan bier- en wijnpakketten, huisgemaakte snert (to go) en bonbons, kazen, glühwein (voor thuis), planten en kerststukjes, kunst, vintage spulletjes én speciale Klikspaan en Groninger (kerst)truien. “Wij zijn voornemens er een fantastisch leuke dag van te maken, waarbij iedereen welkom is!”

Groningse ondernemers

Op de Spaantjesmarkt krijgen ook andere lokale ondernemers een podium. “Zo gaat de Opfleurist prachtige kamerplanten en kerststukjes verkopen en zullen de overheerlijke huisgemaakte bonbons van Eetcafé Schuitendiep verkrijgbaar zijn”, aldus Aileen.

Wie, wat, waar?

De Spaantjesmarkt vindt plaats op zaterdag 28 november tussen 12:00 en 17:00 uur. Je vindt Café de Klikspaan aan de Rabenhauptstraat 78 in de gezellige Rivierenbuurt, achter het station.

Tijdens de Spaantjesmarkt wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen. Dit betekent dat er een maximum aantal bezoekers per keer wordt toegelaten in het café, dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden en dat er tijdens de Spaantjesmarkt geen eten of drinken bij de Klikspaan genuttigd kan worden.


Meer over Café De Klikspaan ontdekken?

Café De Klikspaan cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Rabenhauptstraat 78, Groningen

Bekijk meer:cafés

horecaboom groningen

Van cocktails naar kerstbomen: zo komen Merijn, Peter en Lennart de coronaperiode door

Dat Merijn Goris, Lennart Deddens en Peter Torenbosch ondernemers pur sang zijn, blijkt uit de goedl...
De 2Jongens

Horeca dicht? De 2Jongens uit Groningen gooien hun ballen in de strijd

Groningen barst van de creatieve ondernemers met innovatieve ideeën. 'Horeca dicht? Dan ga je toch b...
Pop-Opfleurist

Deze nieuwe winkel opent in Groningen: ‘Horeca dicht? Dan maken we er een pop-upstore van!’

Wat doe je als Groningse ondernemer in een lockdown? Precies, je helpt elkaar. En dat is precies wat...

adv.