Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondernemer uitgelicht

Groningse Hielkje heeft haar eigen kattencafé: ‘Je kunt niet zomaar een nieuwe kat in de groep zetten’

19 juni 2020

Sinds vier jaar is de Groningse Hielkje Wester de trotse eigenaresse van kattencafé Op z’n Kop in de Oude Ebbingestraat. Nu de deuren van het lunchcafé weer open zijn vanaf…

Kickboksen op anderhalve meter afstand, hoe dan? Sportcentrum Balili heeft het antwoord

15 juni 2020

Toen bekend werd dat sporten in de buitenlucht vanaf 11 mei weer mocht, sprong menig sportschooleigenaar een gat in de lucht. Fitnessapparaten werden massaal naar buiten gesleept, groepslessen werden buiten…

Tineke en Menno bakken broodjes op de Franse manier: ‘Niet iedereen houdt van Nederlands brood’

12 juni 2020

Hij is niet te missen in het Groninger straatbeeld: ‘Broodje van eigen Deeg’. Eigenaren Tineke en Menno Plagmeijer runnen de bakkerij in de Brugstraat al vijf jaar. Maar er is…

Hotspot El Maïda open: ‘Ik moest mijn vrienden beloven veel vegetarisch op de kaart te zetten!’

4 juni 2020

De Folkingestraat is sinds deze week een hotspot rijker: El Maïda, het nieuwe zusje van delicatessenwinkel Le Souk en restaurant Mechoui. Hier kun je terecht voor vers belegde broodjes, zoete…

Broer en zus Julian en Annemariek runnen samen een croissanterie: ‘Je kent elkaar door en door’

29 mei 2020

Aan de Stoeldraaierstraat zit Croissanterie Pigalle, waar je terecht kunt voor warme, koude, belegde en súperverse broodjes en lekkernijen. Broer en zus Julian en Annemariek Smit runnen de zaak al…

Abdin en Fatten maken mondkapjes: ‘De echte drukte komt na 1 juni, als ze verplicht worden’

28 mei 2020

Je kunt er bijna niet meer omheen: mondkapjes. Je ziet ze in alle soorten en maten, in felle kleuren en hippe printjes. Bij kledingatelier De Groningse Schaar in de Steentilstraat…

Joanna begon haar eigen taartenparadijs: ‘Het was er nog niet, dus ik dacht: ik ga het opzetten’

22 mei 2020

Joanna Schouten (44) is trotse eigenaar van zoete lekkernijenparadijs Toet. Ondertussen bakt en maakt ze al negen jaar taarten en toetjes. “Smaak vinden we het belangrijkste, dat mensen verrast worden…

Esther begon een onderneming tijdens de coronacrisis: ‘Het hele huis ligt vol met bloemen!’

8 mei 2020

Is het spannend om een eigen zaak te beginnen? Absoluut. Is het nóg spannender om een eigen zaak te beginnen tijdens de coronacrisis? Zeker weten! Toch hield dat de Groningse…

Thuis dineren in een écht sterrenrestaurant kan nu ook in Groningen: ‘Stilzitten is niets voor ons’

1 mei 2020

Marleen en Jeroen Brouwer van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo (binnenkort in Groningen!) laten zich niet kisten door de coronacrisis. Sterker nog, ze breiden zelfs uit! Naast hun eigen locatie…

Koningsdag brunch-box en meer ludieke ideeën: zo loodst Anja ‘haar’ Feel Good door de coronacrisis

24 april 2020

Op 15 maart hakte het kabinet de knoop door: alle horeca moet per direct dicht. Een enorme klap voor de horecaondernemers, want hoe kun je je werk nog doen? Vanaf…

Pagina 1 van 7

adv.