Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Morgen opent Boer Bart en wij mochten alvast binnenkijken

Door Sharon Bremer 21 oktober 2019

Morgen is het zover: dan opent broodjeszaak Boer Bart in de Herestraat. Het wordt één van de weinige zaken die de deuren al heel vroeg opent voor een lekker, vers ontbijtje. 

Bart Dinkelman staat aan het hoofd van de spiksplinternieuwe horecazaak. En morgen is het dan zover: dan gaat de zaak open! Tot grote opluchting van Bart, want daar ging nogal wat tegenslag aan vooraf. Zo wilde de internetaansluiting niet meewerken en zag hij door de wirwar aan regels van de gemeente door de bomen het bos niet meer. Maar het is gelukt! Vanaf morgen kunnen we genieten van Italiaanse koffie, belegde broodjes en vers fruit!

Huiskamer

Wat de inrichting betreft, wist Bart precies wat hij wilde uitstralen met de zaak, legt hij uit aan onze gastfotograaf Ellen. “Ik heb geprobeerd een huiskamergevoel te creëren in de zaak. Dat mensen gezellig met elkaar in gesprek gaan aan tafel. Maar alleen zitten kan natuurlijk ook.” Als je rondkijkt in de broodjeszaak, krijg je inderdaad dat huiselijke gevoel door de bruine tafels, de uitnodigende stoelen en de bakstenen muur. “Er is ook een soort bar met speciale laptopplekken waar mensen rustig kunnen werken”, aldus Bart.

Foto | Ellen Heinen
Foto3 | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto4 | Ellen Heinen

Vergaderen

Op de bovenverdieping is een aparte ruimte gemaakt die gebruikt kan worden voor vergaderingen of besprekingen met ongeveer vijf mensen. Daar staat een groot beeldscherm en een lange tafel. “Dan zit je wat meer gescheiden van de rest van de bezoekers en kun je in alle rust overleggen. Onder het genot van een lekker broodje, natuurlijk!”, lacht hij.

Gronings

Hoewel de koffie Italiaans is, zijn de producten Gronings. “Ik werk samen met andere lokale, Groningse ondernemers”, legt hij uit. “Zoals het vlees, dat haal ik bij een ondernemer in de buurt. Ik ga niet voor goedkope producten, maar voor kwaliteit. En daarmee steun ik ook nog eens de lokale ondernemers in de regio.”

Foto | Ellen Heinen
Foto1 | Ellen Heinen
Foto | Ellen Heinen
Foto2 | Ellen Heinen

Open!

Zoals gezegd: morgen gaat broodjeszaak Boer Bart (eindelijk!) open aan de Herestraat 91. De eerste weken doet Bart het alleen, maar over een paar weken krijgt hij versterking van een medewerker in de zaak. Uit het enthousiasme blijkt dat de ondernemer enorm veel hart voor de zaak heeft. Iemand met de wens van zijn zaak een gezellige woonkamer te maken waar niemand alleen hoeft te zitten. En waar je natuurlijk kunt genieten van lekkere broodjes en verse koffie!

Boer Bart
Foto | Ellen Heinen

Lees ook

knol's

Edwin Knol maakt ‘zijn’ Knol’s Koek met liefde: en dát proef je!

Al bijna honderd jaar en drie generaties is Knol's een gevestigde naam in Groningen. Want wie kent d...
moong

Nieuw in Stad: bubble tea bij Moong

Op het hoekje van de Herestraat opent binnenkort een nieuwe horecazaak: Moong. Volgens de posters op...
Dunkin

Dunkin’ donuts nu op nóg meer plekken verkrijgbaar

We vonden het al héérlijk dat we de donuts van Dunkin' sinds augustus bij de Jumbo kunnen halen. Maa...
Gastfotograaf

Even voorstellen: Ellen Heinen, de nieuwe gastfotograaf

Hoi! Ik ben Ellen Heinen, de nieuwe gastfotograaf van indebuurt Groningen. Graag stel ik mij aan jul...

 

adv.