Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groningse ondernemers gooien Lutje Lokaal in de strijd tegen Black Friday: ‘Als lokale winkel kunnen we niet mee in dat geweld’

Door Sharon Bremer 26 november 2020

Wie deze week de grote, bekende webshops bezoekt kan er niet omheen: het uit Amerika overgewaaide Black Friday lijkt ook de Nederlandse consument gegrepen te hebben. Lijkt, want een groep kleine Groningse middenstanders doet niet mee aan het kortingskabaal. Liever geven zij hun klanten de zaterdag na die beruchte vrijdag gewoon wat extra aandacht. Als dank voor het klant zijn in deze voor ondernemers moeilijke tijden.

Onder de noemer Lutje Lokaal heeft een aantal kleine ondernemers uit de Groninger binnenstad zich vorig jaar verenigd. “We wilden wat tegengas geven aan al die grote jongens met hun Black Friday- stunts”, zegt Amber van KOKOTOKO, een van de drie initiatiefnemers.

‘Niet mee in het geweld’

“Als kleine, lokale winkel kun je simpelweg niet mee in dat geweld. Zeker nu niet. Daarom vestigen we graag de aandacht op ons gezellige, lokale karakter en daar hoort bij dat we onze klant extra waarderen. Niet door middel van het zoveelste onpersoonlijke e-mailtje met kortingscode, maar door middel van kleine – coronaproof – evenementen als een online modeshow of we bieden iets extra’s tijdens een privéshopsessie. We willen onze klanten graag bedanken voor hun vertrouwen. Juist in deze tijd hebben we hen extra hard nodig.”

Glimlach onder het mondkapje

De aandacht houdt overigens niet op na één zaterdag. “Een extra glimlach is momenteel vanwege het mondkapje wat lastig en heel veel cadeautjes weggeven ook”, vervolgt Amber, “maar een hartelijk dankjewel kan iedere dag. Ook ná Small Business Saturday. Onder de huidige omstandigheden is het voor veel kleine lokale winkels pittig ondernemen, maar we komen er dankzij onze klanten doorheen. Daarom zetten we Lutje Lokaal tijdens de decemberperiode vaker in dan alleen zaterdag 28 november.”

De ondernemers die zich hebben verenigd in Lutje Lokaal besteden onder andere via social media en uiteraard in hun winkels aandacht aan de actie. Iedereen die ervan mee wil genieten is komende zaterdag, maar uiteraard ook daarna, van harte welkom in de Groninger binnenstad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lutje Lokaal (@lutjelokaal)


Schoentje zetten? 5 x hier haal je de leukste schoencadeautjes

De decemberdrukte komt er weer aan! Ga jij dit jaar Sinterklaas vieren? Je kunt het beste alvast beg...
Pop-Opfleurist

Deze nieuwe winkel opent in Groningen: ‘Horeca dicht? Dan maken we er een pop-upstore van!’

Wat doe je als Groningse ondernemer in een lockdown? Precies, je helpt elkaar. En dat is precies wat...
proteïneshake

Sporters, opgelet! Hier in Groningen haal je nu een verse proteïneshake na je workout

Je hebt keihard gebeukt in de sportschool, want hé, die coronakilo's komen er bij jou niet aan! Of j...

adv.