Groningen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen kind zonder ontbijt dankzij de Voedselbank: ‘Veel Groningers hebben hulp nodig’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 15 september 2020

Clubs en verenigingen in Groningen zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Voedselbank Groningen was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank. 

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. 

‘Geen kinderen zonder ontbijt naar school’

Zo ook Voedselbank Groningen, die voedsel uitdeelt aan bewoners van Groningen, Haren en Ten Boer. De stichting kreeg ruim vierhonderd stemmen en haalde een mooi bedrag op wat besteedt is aan de financiering van het ontbijtproject: ‘Geen kinderen zonder ontbijt naar school’.

”Als Voedselbank Stad Groningen zorgen wij zes dagen per week voor voedsel”, legt penningmeester Jan F. Huizinga uit. ”Omdat wij als bestuur van de voedselbank niet graag zien dat de kinderen van onze 660 cliënten met achterstand opgroeien, besloten we begin vorig jaar om melk en eieren in te kopen, zodat deze kinderen met een fatsoenlijk ontbijt naar school kunnen. Om deze extra uitgave te realiseren hadden we meer donateurs nodig.”

Toename giften en donaties

De actie van RaboClubSupport leverde Voedselbank Groningen naast een financiele impuls ook meer naamsbekendheid op, waardoor ze hun bestand met donateurs konden uitbreiden.”Hierdoor zijn de giften en donaties toegenomen, waardoor het ontbijtproject kan blijven bestaan. Dit jaar doen we dus zeker weer mee met Rabo Clubsupport!” 

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft Voedselbank Groningen een hoop kinderen in de buurt een goed ontbijt kunnen geven. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen… 

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.