Krullenkapper gezocht in Groningen? Specialist Suzette weet raad: ‘Wij werken met een unieke techniek’

Aangeboden door CuraCurls

Suzette van CuraCurls (eigen foto)

Suzette Sporkslede van CuraCurls is dé krullenspecialist van Groningen. Ze is gespecialiseerd in het knippen en behandelen van krullen: van lichte slag tot kroeshaar. Na verschillende opleidingen is ze van thuiskapper uitgegroeid tot eigenaar van een gespecialiseerde salon.

CuraCurls is een kapsalon speciaal voor mensen met krullend haar. Suzette is een echte krullenexpert. Zo’n tien jaar geleden verhuisde ze van Curaçao naar Groningen. Bij gebrek aan een geschikte krullenkapper besloot ze zelf een kappersopleiding te volgen. Dat beviel zo goed dat ze daarna meerdere opleidingen heeft gevolgd. Inmiddels is ze een echte krullengoeroe en kent ze de kneepjes van het vak. Heb jij kroes (coily/kinky)- of krullend haar? Bij CuraCurls ben je aan het juiste adres.

Foto: CuraCurls

Speciale kniptechniek

De Groningse krullenkapper is onder meer officieel gecertificeerd in de kniptechniek Rëzo Cut. Hierbij knip je krullen droog, ‘in rondjes’. Suzette: “Rëzo Cut zorgt ervoor dat je haar lengte houdt en volume en diepte krijgt. Het haar wordt wel geknipt, maar het wordt niet korter. Je krullen lopen dan mooi in elkaar over, zonder dat er ‘hapjes’ uit zijn. Daardoor komt het haar meer in balans.” Maar een handjevol kappers in Nederland zijn gecertificeerd in deze techniek.

Rëzo Academy

Suzette heeft de opleiding in Dubai gevolgd en is gecertificeerd voor niveau 1 en 2. Inmiddels is ze Master Educator én geeft ze les via de Rëzo Academy van New York. “Dat vind ik superleuk om te doen. Samen met een educator uit New York gaven we laatst nog een training in Amsterdam. Mensen vanuit heel Europa kwamen hier naartoe om de techniek te leren. Ik vind het geweldig om naast het knippen mijn kennis ook aan andere mensen over te kunnen dragen!”

De juiste producten

Eén van de geheimen voor een mooie bos krullen is volgens Suzette het gebruik van de juiste producten. “Het is belangrijk om niet té veel producten in je haar te doen om je krullen in bedwang te houden. Dan wordt het juist plakkerig en te zwaar, waardoor je ook minder volume in je haar hebt.” Sinds kort is Suzette daarom ook distributeur van Rëzo producten, speciaal voor krullend haar.

“Dit merk gelooft in less is more en daar sta ik zelf ook echt achter. In vier stappen creëer je luchtige, glanzende krullen met veel volume. Je haar wordt goed gehydrateerd door de shampoo en conditioner. Daarna kun je met een gel je haar goed verzorgen, zodat het gezond blijft en niet pluist. De volgende dag gebruik je alleen nog een serum om je haarpunten te voeden en wat pluis weg te nemen. Je haarpunten zijn namelijk het meest poreus. Hierdoor gaat je haar ook de dag na het wassen weer mooi glanzen.”

Suzette en haar collega Liandra (eigen foto)

Een zen-momentje

Inmiddels gaat het zo goed met de kapsalon van Suzette dat ze onlangs naar een grotere ruimte is verhuisd. “We zijn nu van een relatief kleine ruimte naar 100 m² gegaan. Ook werk ik nu samen met mijn collega Liandra. Zij heeft al 18 jaar ervaring als kapster en specialiseert zich nu ook in krullen”, vertelt Suzette. “Ik hoop mijn kapsalon de komende tijd nog meer uit te breiden en op te bouwen. Mensen komen hier echt voor een zen-momentje. Ik heb nu een mooie ruimte waar mensen even tot rust komen. We zorgen ervoor dat mensen het beste uit hun krulhaar kunnen halen, dat vind ik fantastisch!” Meer weten? Suzette plaatst regelmatig nieuwe berichten via Instagram en Facebook.

Maak een afspraak

Heb jij ook een bos krullen waar je geen raad mee weet? Of je nou een lichte slag of kroes (coily/kinky) haar hebt: maak snel een afspraak. De salon is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Eén keer per maand zijn ze ook op zaterdag geopend, van 09.30 uur tot 17.00 uur. Je vindt CuraCurls in de wijk Ulgersmaborg, aan de Bieslookstraat 31-1 (Unit S). Extra handig: er is voldoende gratis parkeerruimte. Suzette en Liandra staan voor je klaar om jou de mooiste bos krullen te geven!

CuraCurls

Bieslookstraat 31-1 Unit S, 9731 HH Groningen

Nu geopend

Meer informatie

CuraCurls

Bieslookstraat 31-1 Unit S, 9731 HH Groningen

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Na 5 maanden al uitbreiding: deze huidkliniek in Groningen is razendpopulair”

Na 5 maanden al uitbreiding: deze huidkliniek in Groningen is razendpopulair

Aangeboden door De Laserkliniek | Huidtherapie

De Laserkliniek
Ga naar “Beautybank wil Groningers laten stralen: zo help jij als professional mee”

Beautybank wil Groningers laten stralen: zo help jij als professional mee

Ga naar “Voor de nieuwe laserkliniek van Manon komen mensen speciaal naar Groningen”

Voor de nieuwe laserkliniek van Manon komen mensen speciaal naar Groningen

Aangeboden door De Laserkliniek | Huidtherapie

De Laserkliniek Groningen Manon huidtherapeut

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99”

L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85”

Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Loungeset – Antraciet € 199,00”

Loungeset – Antraciet € 199,00

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Hoogpolig karpet € 32,95”

Hoogpolig karpet € 32,95

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99”

Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Traineeship Front-end”

Traineeship Front-end

 • Sogeti Nederland
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Traineeship Inkomensconsulent”

Traineeship Inkomensconsulent

 • Wyzer
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Host”

Host

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Ambulant Begeleider Gezinscoach”

Ambulant Begeleider Gezinscoach

 • Leger des Heils
 • Parttime
Ga naar “Afwasser”

Afwasser

 • Grand Café Time Out
 • Fulltime/Parttime