Smaakaron: kleine macarons, grote ambities

Alvaro en Gerben
Foto | indebuurt Groningen

De Oude Ebbingestraat is een héle leuke winkel rijker: Smaakaron! Zo’n drie maanden geleden openden eigenaren Alvaro Anjos en Gerben van Dijken de deuren van dit macaronparadijs. 

Het hebben van een eigen winkel was een droom voor de twee. Geen wonder, want voordat ze de zaak openden werkten ze vanuit een productiekeuken op een industrieterrein. De macarons werden verkocht in verschillende winkels en bedrijven, maar al die heerlijke geuren en smaken en prachtige kleuren bleven dus een beetje ‘verstopt’. Laat dat nou net niet de bedoeling zijn, deze macarons verdienen een eigen winkel! Toen Alvaro en Gerben door de Oude Ebbingestraat liepen en dit pand zagen, begon het idee te groeien. Eerst als grapje, “goh, laten we hier eens informeren”, om vervolgens verliefd te worden op het pand, de locatie en het idee van een eigen winkel. En zo geschiedde: de fysieke Smaakaron-winkel is een feit.

Try out

De Braziliaanse Alvaro is de banketbakker en patissier van de zaak en Gerben doet de boekhouding en het winkelgedeelte. Maar eigenlijk doen ze allebei van alles, zoals het een echte ondernemer betaamt. “Als ondernemer moet je flexibel zijn”, lacht Gerben. Alvaro volgende de opleiding tot banketbakker aan beroemde kookschool Le Cordon Bleu, waarna hij naar Groningen verhuisde. Samen met een bevriende restauranteigenaar startte hij een try out met macarons in het restaurant. “Dat liep heel erg goed”, vertelt hij. “Je kon in Groningen bijna nergens macarons krijgen. Toen die vriend besloot te stoppen met het restaurant, ben ik begonnen met Smaakaron. Eerst alleen in een productiekeuken, en nu dus als fysieke winkel. Ik ben altijd al ‘verliefd’ geweest op macarons”, voegt hij er lachend aan toe.

Tekst gaat verder onder de foto’s

De smaak in Smaakaron

Van kersen met monchou tot toffee met zeezout en van witte chocolade met kokosnoot tot aardbeien cheesecake, geen smaak is te gek voor Alvaro. Er staan zo’n twintig smaken macarons op de kaart, stuk voor stuk met zorg uitgekozen en geselecteerd. “Ik laat me inspireren door de Braziliaanse smaken die ik zelf van jongs af aan al lekker vind”, legt Alvaro uit. “Daarnaast heb ik veel geleerd op de opleiding, zo week ik welke smaken bij elkaar passen en elkaar versterken. En ik kijk natuurlijk naar de andere banketbakkers, zoals Pierre Herme. Dat is een grote naam op het gebied van macarons.”

Ambities

Waar een kleine macaron wel niet groot in kan zijn. “We hebben een ontzettend goed product”, vertelt Gerben. “Macarons zijn lastig en delicaat, dus het is belangrijk dat de smaak en textuur goed zijn. Daarnaast heb je als ondernemer ook een beetje geluk nodig. Zo mochten wij voor het 20-jarig jubileum van ICI Paris voor alle vestigingen in Nederland macarons maken: 30.000 stuks! Zulke klussen hebben zeker geholpen met onze plannen.” Ondanks dat de winkel pas net open is, durven Alvaro en Gerben al voorzichtig naar de toekomst te kijken. “De eerste stap was beginnen met Smaakaron, de stap daarna was een winkel”, vertelt Alvaro. “Het liefst zou ik nog op een andere plek een grote productiekeuken hebben, zodat we grote klussen kunnen aannemen en de productiecapaciteit kunnen verhogen. En ik wil me verdiepen in vegan en lactosevrije macarons. Glutenvrije zijn ze namelijk al!” Gerben vult aan: “Maar alles op z’n tijd. De winkel moet als goede basis dienen, daarna kijken we verder naar de mogelijkheden.”

WIN WIN WIN!

Heb je likkebaardend dit artikel gelezen? Kun je niet wachten om die heerlijke macarons van Smaakaron te proeven? Mooi, want indebuurt Groningen mag namelijk een doos met 20 (!) macarons weggeven! YES! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder even inschrijven voor de nieuwsbrief. Wil je wat extra liefde geven aan indebuurt Groningen? Volg ons dan op Instagram en Facebook <3

 • Door deel te nemen ga je automatisch akkoord met de actievoorwaarden.

Smaakaron

Oude Ebbingestraat 46, Groningen

Nu gesloten

Meer informatie

Smaakaron

Oude Ebbingestraat 46, Groningen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Winacties

Ga naar “Winnen! indebuurt verloot een bon voor een nachtje weg”

Winnen! indebuurt verloot een bon voor een nachtje weg

Ga naar “Winnen! indebuurt verloot sinterklaasboxen vol lekkers voor een heerlijk avondje”

Winnen! indebuurt verloot sinterklaasboxen vol lekkers voor een heerlijk avondje

Ga naar “Choco-laat maar komen! indebuurt verloot 6 x een high choc”

Choco-laat maar komen! indebuurt verloot 6 x een high choc

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle Blue Band of Croma van € 2,25 voor € 1,69”

Alle Blue Band of Croma van € 2,25 voor € 1,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Projectleider beheer & onderhoud”

Projectleider beheer & onderhoud

 • Headhuntersteam
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “ANIOS infectieziektebestrijding”

ANIOS infectieziektebestrijding

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “PHD Position”

PHD Position

 • Rijksuniversiteit Groningen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Chauffeur CE”

Chauffeur CE

 • Worktrans Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “(Startende) Arbeidsdeskundige”

(Startende) Arbeidsdeskundige

 • SOLUTIONS! vpr
 • Parttime