Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Mischa en Angelique: ‘Vrienden verklaarden mij voor gek toen ik de muren roze wilde verven’

Door Kirsten Spooren 10 februari 2020

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het weer een verrassing voor ons wanneer we aanbellen bij iemand om binnen te kijken. Deze week zijn we op bezoek bij het jaloersmakend mooie huis van Mischa en Angelique aan de IJssellaan.

De IJssellaan is een populaire straat in Gouda, gebouwd rond 1900. Dat is goed te zien aan de huizen, waarvan het overgrote deel knusse arbeidershuisjes is. Angelique Hensen-Straver (40) en Mischa Straver (42) wonen op de hoek van de IJssellaan en de Dijkstraat, in een pand wat vroeger een oude houtzagerij was.

Tekst gaat verder onder de video.

Een huis met potentië

Mischa en Angelique wonen hier sinds oktober 2019 en hebben flink moeten verbouwen. “Je kon goed zien dat het huis meerdere functies heeft gehad”, vertelt Mischa. “Het pand had veel hoogteverschil tussen de ruimtes in. Op de eerste verdieping had je bijvoorbeeld al vijf verschillende niveau’s. Dit hebben wij terug weten te krijgen naar drie.”

‘Vooral de vide vonden we erg mooi’

“Hoe meer je naar boven ging, hoe meer er verbouwd moest worden”, zegt Angelique. “Veel andere kopers zijn toen afgehaakt, maar wij zagen er wel potentie in. Vooral de vide vonden we erg mooi. Je moest gewoon door al het werk heen kijken.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Say Yes to the Dress

Omdat het huis een bonte verzameling was van verschillende stijlen en hoogtes én behoorlijk scheef staat, moest er veel gebeuren. “Helaas ging dat niet zo eenvoudig als we hadden gehoopt”, vertelt Angelique. “Alles wat mis kon gaan, ging mis. Tussendoor gingen we ook nog trouwen, dus het was een hectische periode. Ik hield me bezig met de bruiloft, Mischa met de verbouwing.” Leuk weetje: Angelique herken je misschien wel van het programma ‘Say Yes to the Dress‘, waar ze in 2018 aan meedeed. “Gelukkig hadden we onze huwelijksreis al geboekt, anders waren we misschien niet meer op reis gegaan door alle verbouwingen”, vertelt ze.

Roze muren

Naast dat alle verdiepingen onregelmatig waren en gelijkgetrokken moesten worden, moest er ook een hoop geverfd en gestuct worden. “We wilden de eenheid terugbrengen in het pand”, vertelt Mischa. “Angelique en ik hebben best een uitgesproken smaak en we wilden gaan voor ‘hotel chique’. Om deze stijl toch knus te krijgen, wilde ik de muren roze verven. Toen ik dat vertelde aan vrienden dachten ze dat ik niet goed was geworden.” Angelique moet lachen. “Ik moest ook even aan het idee wennen, maar het heeft heel goed uitgepakt.”

‘We zijn altijd al bezig geweest met styling’

De twee hebben redelijk dezelfde smaak en dat pakt goed uit in het huis. “We zijn altijd al bezig geweest met styling. We hebben ook nauwelijks nieuwe meubels hoeven kopen, bijna alles komt uit onze vorige huizen”, vertelt Angelique.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Knusse keuken

De favoriete ruimte van het stel is de keuken. “We vinden het heerlijk om hier met vrienden te koken en te eten. Iedereen zit dan rondom het kookeiland. Soms is het hier net een zoete inval. Ik heb nog nooit zo vaak boodschappen moeten halen sinds we hier wonen”, zegt Angelique. “Onze vrienden komen vaak ook niet verder dan de keuken, we blijven altijd hier hangen”, vult Mischa aan.

‘De keuken is nog iets te landelijk’

De keuken is alleen nog niet helemaal af. “Dit is nog de keuken zoals de vorige bewoners hem erin hebben gezet”, zegt Mischa. “Het is niet helemaal onze smaak, iets te landelijk. In de toekomst willen we dus wel een nieuwe keuken. Dat is het volgende project, net zoals het dakterras. We hebben een ruim dakterras en we willen deze helemaal vergroenen. Het moet echt een stadstuin worden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Campers door de straat

Mischa en Angelique zijn blij met hun nieuwe woning, maar hoe vinden ze de buurt? “Erg leuk”, vertelt Mischa. “We komen allebei uit Korte Akkeren, dus we zijn een volksbuurt gewend. Iedereen zegt elkaar hier gedag, maar het is niet zo dat we de deur bij elkaar platlopen.”

“We hebben ons wel een beetje verkeken op de Dijkstraat. Iedereen gebruikt deze straat als route naar het centrum en het is erg druk. Om één of andere reden geeft Google Maps aan dat je door deze straat moet voor Klein Amerika, dus in de zomer komen er vaak campers klem te zitten in het krappe straatje. Gelukkig hebben we onze woonkamer op de eerste verdieping en onze slaapkamer op de tweede, dus we hebben weinig hinder van geluidsoverlast.”

© Mischa Straver
© Mischa Straver
© Mischa Straver
© Mischa Straver

Binnenkijken bij….

Woon jij ook in een eigen paleisje en wil je dat graag aan de rest van Gouda laten zien? Laat het ons weten! En heb je al binnen gekeken bij deze woningen?

ambachtsschool gouda

Verdient jouw huis een plekje op indebuurt? Geef je op en wij komen langs

Wij zijn altijd ontzettend nieuwsgierig naar hoe Gouda woont en elke week mogen wij binnenkijken in ...

Binnenkijken bij Roos: ‘Mijn bed staat in de woonkamer, vlakbij de keuken’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...
hanneke en dennis

Binnenkijken bij Hanneke en Dennis: ‘Het is een zooitje ongeregeld, maar het matcht wel’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...

adv.